Snart 10 år sedan massmorden på Utöya

Tänk att det om ca ett halvår har gått 10 år sedan det fruktansvärda hände i Norge. Inte nog med bomben i Oslo som skakade om staden så kom skjutningarna på Utöya två timmar senare. Jag minns den dagen som det var igår. Jag satt hemma och arbetade när jag fick höra de fruktansvärda nyheterna. Jag följde slaviskt nyheterna och jag led så otroligt mycket med de drabbade och deras familjer. 69 personer förlorade sina liv på Utöya den dagen, och 8 personer i samband med bomben i Oslo. Hur kan en människa vara så grym och planera allt detta mot en grupp människor?

Vi glömmer aldrig de som omkom

Jag tror inte att någon av oss någonsin kommer att glömma det som hände. Det är faktiskt viktigt att inte glömma det som hände och de människor som tyvärr miste livet den dagen. Vi får inte låta terroristerna vinna genom att vara rädda. Vi måste fortsätta att leva som vanligt. Jag vill därför ge er några tips på artiklar och dokumentärer att läsa/se på för att hedra de offer som omkom. Aldrig glömma, aldrig sluta leva.

Massmorden på Utöya – Dokumentärer & artiklar