Åka på resor med barn

Hej igen, hoppas att ni alla mår bra! Jag mår bra även om jag har fullt upp i tankarna just nu. Jag och min fru håller nämligen på att planera lite inför semestern i sommar och kollar därför på olika tips på resor med barn. Det enda vi vet är att vi vill utforska Sverige lite mer. Vi är lite inne på att åka till Småland och bland annat besöka Kalmar slott och Norra kvills nationalpark, då vi aldrig varit där innan. Det är inte bara det att vi behöver planera själva resan, utan vi måste också införskaffa oss ett nytt familjetält eftersom vårt nuvarande är sönder. Suck…

Laga mat utomhus med ett stormkök

Ett annat tips som jag vill dela mig av är att införskaffa sig ett stormkök inför en utomhussemester. Då kan ni enkelt laga mat utomhus med hela familjen. Det finns flera olika varianter av stormkök beroende på hur stort ni vill ha, vad ni ska laga och andra aspekter. Jag och min familj valde att köpa en större variant för att vi ska kunna laga mycket mat utomhus på en och samma gång. Ett stormkök är superlätt att använda, och det bidrar också till en mysig utomhusmiddag med hela familjen. Att laga mat utomhus med stormkök är verkligen något jag rekommenderar, visste ni förresten att ett stormkök var årets julklapp 2020? Så kul om ni frågar mig!

Extra rymlig sovsäck för 2 personer

Mitt sista tips är att ha rejäla och rymliga sovsäckar så att ni slipper trängas om nätterna. Det är så många gånger som barnen velat sova med oss och vi då har fått tränga ihop oss i en och samma sovsäck. Allt detta löste sig när vi hittade en sovsäck för två personer från Outnorth. Jag kan varmt rekommendera att ni som ska ut på familjesemester eller campingsemester med barn ser över detta!
Hur tänker ni kring resor med barn? Brukar ni åka på olika resmål eller blir de ofta samma? Föredrar ni att bo i stuga eller i ett familjetält? Vad måste ni ha med er? Skriv gärna era tankar i kommentarerna så kan vi ha en diskussion och hjälpa varandra med tips och idéer!