Jag har beställt ett vinkylskåp!

Mitt intresse för olika viner och druvor har funnits med i många år. Jag har länge tänkt på att jag ska satsa mer på detta intresse men inte riktigt haft tiden för det. Men förra veckan så gjorde jag något jag tänkt på länge. Jag beställde ett vinkylskåp!

Allting började med att jag satt hemma i soffan och surfade på telefonen. Då fick jag plötsligt syn på vinlagring.se och deras sortiment med moderna vinkylskåp i olika storlekar. Jag fastnade främst för en svart inbyggbar vinkyl som skulle passa perfekt i vårt svart/vita kök. Innan jag introducerade denna dröm till min fru valde jag att läsa på om fördelar med en inbyggbar vinkyl och hur de fungerar att montera den. Jag var nämligen lite osäker på om det var rätt alternativ för oss då vi tidigare pratat om en fristående vinkyl, just för att vi inte har så mycket plats i vårt kök.

Fördelar med en inbyggbar vinkyl

Jag googlade lite på för och nackdelar och jag tänker att jag kan dela med mig av de svaren jag hittade. Det kanske kan vara intressant att läsa för er andra vinfantaster som går i tankarna att investera i ett vinkylskåp och vill veta fördelar. Dessa fördelar hittade jag:
  • Du sparar plats eftersom vinkylskåpet är inbyggbar
  • Du kan anpassa utefter storlek och antalet vinflaskor du vill lagra
  • En inbyggbar vinkyl är en extremt snygg inredningsdetalj
  • De ger inte ifrån sig så mycket ljud
  • Man kan installera belysning i vinkylskåpet

Vanliga frågor som jag hade inför mitt köp

Det är alltid bra att läsa på och lära sig mer om produkten man ska köpa, särskilt när det är en sådan stor produkt som ett vinkylskåp. Jag hade några frågor inför mitt köp som jag tänkte dela med mig av till er. Här kommer mina två största frågor jag hade:

Inbyggbar vinkyl – Hur gör man?

När man monterar en inbyggbar vinkyl så är det tydligt viktigt att tänka på att det inte ska finnas någonting bakom den, så att luftcirkulationen inte störs och på så sätt skapar en överhettning. Av det jag läst så ska det inte vara så svårt att montera kylen om man noggrant följer hänvisningarna som medföljer. Men det verkar även som att flera företag erbjuder monteringshjälp och det är ju himla bra!

Hur länge kan man lagra viner i ett vinkylskåp?

Anledningen till att jag valde att köpa ett vinkylskåp var inte bara för att det är en snygg detalj, utan för att jag vill börja lagra mina viner. Jag läste på lite och fick reda på att man kan lagra sina viner i mer än 10 år. Det funkar alltså ungefär som att lagra viner i en vinkällare. 

Hoppas ni blev lite klokare! Det blev i alla fall jag och min fru, då det hela resulterade i att vi gjorde en beställning! I samma skede passade jag också på att beställa lite goda röda viner. Har ni bra koll på ekologiska viner? Jag läste på lite om märkningen på ekologiska viner och insåg att jag inte hade så bra koll på det, så det kommer jag helt klart sätta in mig mer i!  

Har ni några erfarenheter av vinkylkåp och ekologiska viner? Dela gärna med er av era tips i kommentarerna!