En helg fylld av utomhusaktiviteter

Hej allihop! Hoppas ni haft en fin helg och att ni samlat på er energi inför kommande vecka. Det har verkligen jag gjort! Inte för att jag suttit still och slappat, utan för att jag bara är fylld med positiv energi. Vad har vi gjort i helgen då? Jag och familjen har verkligen njutit av det fina vädret som varit både lördag och söndag. Lördagen började med att hela familjen sov ut och vi unnade oss våfflor till frukost. Barnen älskar våfflor, och jag med! Sedan tog vi cyklarna och cyklade en bra bit. Vi hade packat med oss både fika och lunch så att vi slapp skynda oss hem igen som tur var. Det märks att våra barn gillar när vi hittar på saker med dem, det liksom lyser i deras ögon när vi alla är tillsammans. Så ett tips från mig till er är att verkligen ta tillvara av tiden med era barn. Hitta på saker som att åka på utflykter, lekar, baka eller annat när ni alla är lediga tillsammans.

Mina tips på helgaktiviteter

Har ni svårt att komma på aktiviteter som ni kan göra med era barn på helgerna eller när ni ’r lediga tillsammans? Var lugn, jag hjälper er gärna med lite tips som jag vet att min familj gillar att göra tillsammans!

Tips vid bra väder:

  • Ta en cykeltur tillsammans 
  • Ha picknick i skogen. På ica.se kan du få tips på bästa picknick-maten.  
  • Utomhussport t.ex. fotboll, skridskor, bandy, minigolf
  • Ha utomhus bingo (Hitta olika blommor, träd med mera)

Tips vid dåligt väder:

  • Baka eller laga mat ihop
  • Gör en 5-kamp hemma med olika lekar 
  • Hemmabio
  • Gå på museum, till exempel Sjöfartsmuseet  
  • Besök Universum

Har ni några fler tips? Kommentera gärna så kan jag lyfta upp dem här på bloggen också!