7

VI SÄGER NEJ!

Posted oktober 20th, 2009 in Debatt, Nyheter, Politik and tagged , , , , , by Fredrik Pettersson

Under dagens lopp har allt fler bloggare, från såväl höger som vänster, anslutit sig till budskapet – Jag säger nej! Initiativet har dock inte mött odelat positiva reaktioner. Det finns nämligen de som menar att Sverigedemokraterna i och med initiativ som detta får onödigt stort utrymme och därmed indirekt gynnas. Det håller inte jag med om.

Jag tror nämligen inte att Sverigedemokraterna kan tigas ihjäl. Ej heller vill jag ge partiet chansen att plocka martyrpoäng i stil med ”Vi får inte komma till tals”. Sverigedemokraterna har såväl ambitioner som opinionsstöd att ta sig in i riksdagen 2010, därmed ska partiet och deras politik granskas. Jag vill bestämt hävda att det farliga inte är debatten, det farliga är tystnaden.

Vidare har SD nu med all önskvärd tydlighet visat att man har en högerpopulistisk agenda och för en främlingsfientlig och intolerant politik som går stick i stäv med allt vad jag tror på.

Mot bakgrund av ovanstående uppmanar jag (och nu flera med mig) andra politiker, bloggare och tyckare att genom denna symboliska aktion gemensamt och oberoende av partifärg ta krafttag mot intolerans och främlingsfientlighet – och markera att vi aldrig, någonstans, någonsin, någon gång kommer att göra oss beroende av stöd från Sverigedemokraterna.

Uppmaningen kvarstår – SÄG NEJ!

Vi som redan sagt nej:

Fredrik Pettersson

Kent Persson

Peter Högberg

Lars G Linder

Erik Laakso

Annika Högerberg

Arvid Falk

Reza Javid

Ett hjärta rött

Mamma Mumrik

S-buzz

Peo Wågström

Livet på en pinne

Ingemar E L Göransson

Eva Hillén Ahlström

Best of mankind

Jimmy Jansson

Olle Ytterberg

Trollhare

Ann-Sofie Wågström

Ann-Catrin Brockman

Peter Andersson

Kenneth Jansson

Karin Bergh

Helin Ibrahim Osman

Erik Pelling

Yamiko Panda

Mary X Jensen

Mitt rosa liv

Det perfekta livet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

7 Responses so far.

 1. fredrik skriver:

  Tack Eva för att du antar utmaningen Eva – Jag har noterat det!

 2. Stina Persson skriver:

  JAG SÄGER JA, TILL DEMOKRATI OCH TILL SVENSKA VÄLJARNAS RÖSTER. RESPEKTERA DET, BARNRUMPOR

 3. fredrik skriver:

  Stina Persson,
  Bra, det är just vad det här handlar om – Demokrati och alla människors lika värde!

 4. Lena Rosén skriver:

  Stina Persson. Jag undrar om vissa människor tänker på vad människor säger i hemmen och fikarummen. Och som vi fick reda på även i valstugor. Rätt Stina det är människorna som väljer. Vi lever i ett demokratiskt samhälle.

 5. NikTorn skriver:

  Det kan väl inte vara fel att peka på omständigheter som faktiskt finns? Det är bästa för alla i längden. Här är Sverigedemokraternas belägg för artikeln samt svar på de sk. ”bevis” som Aftonbladet publicerade på att Jimmie ljuger:

  http://www.sverigedemokraterna.net/index.php?action=fullnews&id=1197

  För övrigt så tänker jag rösta på SD själv och jag är övertygad om att det inte finns någon risk för någon framväxt av en ny Hitlermakt med detta. Jag är inte rasist och jag ser inte SD eller flertalet av dess väljare som det heller. Jag tror heller inte att folk som redan invandrat behöver oroa sig för att bli utkastade på något sätt så länge man inte aktivt motverkar demokratin. Jag tycker SD är ett parti för alla som insett att invadringspolitiken varit helt åt skogen och vill förhindra att den fortsätter att vara det.

Leave a Reply

MediaCreeper