0

Var är festen?!

Posted mars 4th, 2010 in Gästblogg, Homepage, Politik and tagged , , , , , , , , , by Fredrik Pettersson

GÄSTBLOGG. Idag presenteras en ny gästskribent här på bloggen, Micke Henriksson som är partiombudsman från Katrineholm. Under etiketten ”Mickes kåserier” skriver Micke idag om den uteblivna OS-festen och ställer sig frågan vad vi egentligen har att fira i det nya Lort-Sverige.

Var är festen? Så löd rubriken i Aftonbladet efter Sveriges näst bästa OS någonsin. Anette Norberg, lagkaptenen för curlinglaget som tog guld i en gastkramande match mot Kanada, sa besviket när hon och de andra curlingtjejerna mötes med ett firande av SOK och Arlanda:

– Jag visste faktiskt inte att det inte blir någon fest. Det är tråkigt att det inte blir någon fest i år.

Skillnaden är stor jämfört med 2006 då regeringen den gången ordnade en fest för de svenska medaljörerna på Rosenbad. Men det var som sagt då det. Då hade vi anledning att festa. Nu spar regeringen istället på krutet till det kungliga firandet.

Vi är många som tillbringat timmar i TV-soffan de senaste veckorna. Själv känns det som om SVT:s OS-studio under dessa veckor blev en förlängning av vardagsrummet. Andre Pops, Pernilla Wiberg, Per Elofsson bara för att nämna några. Kunniga, engagerade och känslosamma. Jag glömmer aldrig när Per Elofsson grät av glädje efter det svenska stafettguldet. Fantastiskt. Jag fick ståpäls, som Gunde en gång utryckte sin glädje. Jag tror det var efter Torgny Mogrens guld på femmilen någon gång på 90-talet. Och vilken tur att inte TV4 fick chansen att sabba TV-underhållningen. En stor eloge till SVT för en superb bevakning av OS i Vancouver. Nåväl, di svenske gjorde ett fantastiskt OS men åter till den inställda festen.

Den borgerliga regeringen gör naturligtvis helt rätt som ställer in festen. För vad finns det att fira förutom svenska framgångar i vinter OS? De arbetslösa blir allt fler. Köerna till socialbidragskontoren växer. Pensionärer, sjuka och arbetslösa straffbeskattas i det nya Sverige. En mamma nekas ersättning från a-kassan eftersom hon inte direkt efter att hennes barn gått bort anmäler sig som arbetslös. Regeringen har reformerat regelverket och regler är regler säger tjänstemännen som beslutar om ersättning. Utförsäkrade som blir av med sina bostadstillägg uppmanas av socialförsäkringsminister Husmark-Persson (M) att söka socialbidrag. Det nya Sverige växer fram. Ett Sverige där få har anledning att festa. Ett nytt Sverige. Ett kallt Sverige. Ett land där allt fler lämnas efter. Ska vi tro regeringen så ligger Sveriges framtid i skurhinken. Alla ska ha skattesubventionerad städning. Det är nämligen arbetslinjen, utropade för ett tag sedan Fredrik Reinfeldts pressekreterare. Det nya Lort-Sverige växer fram. Inte mitt Sverige men Fredrik Reinfeldts Sverige!

MIKAEL HENRIKSSON

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , . Pingat på intressant.

Leave a Reply

MediaCreeper