4

Vad säger bloggosfären om kongressens första dag?

Posted oktober 28th, 2009 in Nyheter, Politik and tagged , , , , , , , by Fredrik Pettersson

Rekordmånga bloggare är på plats för att bevaka Jobbkongressen. Här nedan presenteras ett axplock av vad som skrivits om och från kongressen under dagen.

Åsa Lindestam tycker inledningen av kongressen har varit så spännande att hon knappt hunnit blogga. Hon utlovar dock ytterligare e-alster framgent. Joakim Kellner bloggbevakar kongressen för Kommunals räkning, fackligt fokus är således att vänta i kommande inlägg. Eva Rundkvist har idag bildbloggat från bland annat Sahlins invigningstal. Johanna Graf uppmärksammar sina läsare på det kortväxta kongresspresidiet, eller kanske snarare det rekordhöga presidiebordet.

Krassman, som deltagit i föreberedelsearbetet inför kongressen, konstaterar att det nu handlar om jobb, jobb, jobbkongress. Anders Teljebäck, som tillvardags arbetar som förbundssekreterare åt PRO, ser fram emot kommande kongressöverläggningar. Fredrik Lundh Sammeli som tagit plats i kongresspresidiet har även han lovat att försöka hinna med lite bloggande från kongressen mellan klubbsvingningarna. (S)torbloggaren Peter Andersson är givetvis på plats och har flera gånger under dagens sett i Netroots hörna på kongressmässan. Räkna med många skarpa inlägg under veckan!

Johan Westerholm, som givetvis också är på plats på kongressen, skriver i ett välskrivet inlägg om partiets politiska vägval. Fler progressiva bloggröster från kongressen hittar ni hos Johan ”S-buzz” Ulvenlöv som också publicerar häftet ”Tips från progressiva bloggar”. Mer om detta i en längre artikel imorgon.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 Responses so far.

 1. Tord Oscarsson skriver:

  I mellannorrland där jag bor kunde man också följa kongressen mycket nära vi TV 24. Jag hörde Mona Sahlin, och statsministrarna från Island och Norge. Vilka fantastiskt inspirerande tal.Jag har hört många tal och talare. Talen på partikongressen i dag tillhör tio i topp. Vilken ideologisk skärpa. Ska vi i äntligen kunna ge nyliberalismen som dominerat sedan 80-talet och fått många att tro att den är ofrånkomlig naturkraft.Talet av Johanna Sigurdardóttir var en suverän motivering för socialdemokratisk ideologi.Jag länkar gärna till talet http://www.socialdemokraterna.se/Jobbkongressen/Tal-under-jobbkongressen/Tal-av-Johanna-Sigurdardottir/

 2. Intressant med allt bloggande för oss som inte är där. Tack!

  /Eva

 3. fredrik skriver:

  Tack för länken Tord!

 4. fredrik skriver:

  Tack för din respons Eva!

Leave a Reply

MediaCreeper