0

Tänk om

Posted mars 3rd, 2010 in Homepage, Politik and tagged , , , , by Fredrik Pettersson

Det är mycket möjligt att hushållsnära tjänster i sig är en alldeles förträfflig företeelse. Om det tänker jag emellertid inte skriva. Vad som dock inte är lika förträffligt är skattesubventionering av dessa tjänster. Det finns givetvis en rad områden där pengarna skulle göra bättre nytta än som skatterabatt för medelklassfamiljer och höginkomsttagare. Det är min uppfattning och det är mitt partis uppfattning.

Jag lägger mig inte i hur enskilda familjer och partimedlemmar hanterar sin privatekonomi eller vilka tjänster och skatteavdrag dessa nyttjar. Men jag tycker att det finns skäl att ifrågasätta framstående partiföreträdare på central nivå som väljer att nyttja subventioneringen av hushållsnära tjänster, oavsett hur behjärtansvärda skäl dessa än må ha.

Som jag ser det är det ganska enkelt – Man kan inte säga en sak och göra en annan, jag tror helt enkelt att det skadar förtroendet och snarare uppfattas som hyckleri än rationellt hanterande av den egna hushållsekonomin.

Jag vill med detta inlägg inte ansluta mig till skocken av jagande vargar som fått blodvittring. Jag vill istället, i egenskap av kärleksfull kritiker, mana till förändring. Gör om, gör rätt.

Relaterat: Claes Krantz, Aftonbladet, Opinionsbloggen, No girl was hurt, Kent Persson, Peter Andersson, Jinge.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.

Leave a Reply

MediaCreeper