1

Stämmer inte verkligheten med allianskartan – följ kartan!

Posted november 5th, 2009 in Nyheter, Politik and tagged , , , , by Fredrik Pettersson

Fyra borgerliga riksdagsledamöter använder sig idag av mycket kreativ historieskrivning när de i en debattartikel i Norran friskt och ledigt friserar och ökar utanförskapssiffrorna för 2006 med en halv miljon människor jämfört med tidigare kända siffror. Det uppmärksammar idag Alliansfritt Sverige.

Utifrån de fingerade siffrorna drar alliansföreträdarna sedan följande slutsats:

”På grund av den rådande finanskrisen är arbetslösheten hög men trots allt var utanförskapet lägre i september i år jämfört med september 2006.”

Måhända har de ovannämnda politikerna låtit sig inspireras av den gamla lumparklyschan: Stämmer inte verkligheten med kartan, följ kartan! Eller möjligtvis är detta ett desperat försök att kamouflera sitt misslyckade vallöfte genom att ändra siffrorna i efterhand.

Oavsett vilket känns Alliansens nya strategi onekligen lite grand som att sminka en gris. Oavsett hur mycket puder och läppstift man än för på är det fortfarande en gris som gömmer sig där under. Och oavsett hur mycket rökelse och myrra alliansföreträdare än försöker använda sig av i form av historiesanering är det fortfarande ett faktum att alliansregeringen har misslyckats med sitt viktigaste vallöfte – att minska utanförskapet.

Relaterat: S-buzz, Mitt i steget, Stockholmsvänstern, Ali Esbati, Peter Andersson, Haningeposten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.

One Response so far.

  1. […] bloggar: Alliansfritt Sverige, Mitt i steget, Stockholmsvänstern, Ali Esbati, Fredrik Pettersson, Peter Andersson, Haningeposten. UTANFÖRSKAP. Fyra borgerliga riksdagsledamöter skriver i en […]

Leave a Reply

MediaCreeper