4

Sossarna äger bloggosfären

Posted oktober 29th, 2009 in Homepage, Politik and tagged , , , , , , , by Fredrik Pettersson

Tag cloudMona Sahlin, Jobbkongressen, Socialdemokraterna och politik är de vanligast förekommande etiketterna på svenska bloggar just nu. Det är med andra ord ingen överdrift att påstå att Jobb-/bloggkongressen dominerar bloggosfären för tillfället.

Björn och Johan fortsätter elda på trupperna med progressiva bloggare i Netroots-hörnan i mässhallen här på kongressen och bloggarna fortsätter leverera.

En ny uppdaterad lista över närvarande bloggare hittar du hos S-buzz.

Jag vill pusha lite extra för Claes Krantz som under rubriken ”Arbete åt alla mot arbetslöshetsalliansen i valet 2010 – Ett alternativ för ett rättvist Sverige” skrivit ett intressant inlägg om kongressens viktigaste fråga, jobben, och diskuterar alternativen inför nästa års valrörelse. Missa inte heller Alexandras blogganalys av Sahlins tal från igår.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , . Pingat på intressant.

4 Responses so far.

 1. Mats skriver:

  ”och bloggarna fortsätter leverera”

  Så låter en verklig sosse. Kollektivitet och betongsossemaskineri i propagandans tjänst.

  För din information så handlar bloggande om individualitet och kreativitet, inte om att ”leverera” sossepropaganda på Partiets uppdrag.

 2. fredrik skriver:

  Tack så hjärtligt för upplysningen Mats!

  Men att man tycker lika och samarbetar för att få ut ett budskap är ju emellertid ett tämligen svagt bevis för man skulle vara i propagandans tjänst, eller? Men vi har alldeles uppenbart olika manualer om vad bloggande handlar om.

 3. Nicklas Eriksson skriver:

  Handlar inte bloggande om att skriva om det man vill? Det trodde jag efter att ha bloggat sedan 2003…

  Angående On Topic tycker jag det bär med sig en fläkt av löje att kalla kongressen för ”jobbkongress”. Alla vet att sossarna inte kan fixa ett enda jobb mer än den förbannade marknaden vill att de ska kunna. Precis samma sits som moderaterna nu sliter sitt hår över att sitta i. Något de i grunden älskar låter dem inte göra som de vill. Och sossarna kan ju inte ens reparera ett enda av de misstag som borgarna begått. Man kan inte återförstatliga de olagliga utförsäljningarna (olagliga för att ägarna aldrig tillfrågades), man vill inte återställa a-kassan till det den var och man kommer att återinföra samma vettlösa skatteuttag som man hade innan. Låt för fasen oss som tjänar minst ha kvar våran lägre skatt och beskatta era skyddslingar, överklassen, hårdare istället!

  Då kunde ni kanske göra skillnad. En röst på sossarna är lika användbart för arbetarklassen som en glashammare. Det är bara moderater med annan färg.

 4. Petter skriver:

  Hösten 2006 stod det ”politik alliansen tv-licens barnflickor”. Vilken DOMINANS alliansen hade i bloggosfären då.

Leave a Reply

MediaCreeper