0

Sörmlänningarna tar ansvar för varandra

Posted oktober 21st, 2009 in Nyheter and tagged , , , , , , by Fredrik Pettersson

SÖRMLAND. Den första vaccinationsveckan inbjöds 14 500 personer ur riskgrupperna. 80 procent kom och blev vaccinerade. Det är givetvis ett glädjande högt deltagande som inte bara visar att landstinget varit framgångsrika vad gäller information och organisation utan framför allt att Sörmlänningarna tar ansvar för sig själva och sin omgivning.

Den stora debatten kring influensan och vaccineringen har kommit att handla om huruvida man ska vaccinera sig eller inte. För mig är det självklart, skälen är tre:

Solidaritet. Genom att vi alla vaccinerar oss minskar vi risken att sprida smittan vidare och hjälper till att skydda dem som löper stor risk att bli allvarligt sjuka eller dö av den nya influensan.

Fungerande samhälle. Om många av oss blir sjuka samtidigt så riskerar viktiga funktioner i samhället att få stora problem, t ex sjukvård, skola, polis, omsorg samtidigt som det blir ett rejält tapp i BNP och därmed minskade skatteintäkter.

Skydda sig själv. Även om man inte tillhör någon av riskgrupperna och även om influensan nu är relativt beskedlig så är risken stor att viruset muterar och blir mer aggressivt. Om man är vaccinerad är man bättre skyddad även mot ett muterat virus.

Min uppmaning blir således – gör som Sörmlänningarna, ta ansvar för varandra – Gå och vaccinera dig!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Leave a Reply

MediaCreeper