1

Socialdemokratisk satsning ska väga upp regeringens misslyckade jobbpolitik

Jimmy Jansson (S) vill satsa på jobb för ungdomar.

Den svenska ungdomsarbetslösheten är en av de högsta i hela Europa. Sveriges unga behöver nu snabba åtgärder som ger resultat. En viktig insats kan göras redan i sommar. För de allra flesta är sommarjobbet den första kontakten med ett arbete och för många också vägen in på arbetsmarknaden. I Eskilstuna har man, utöver de ca 300 sommarjobb som redan erbjuds i kommunens egna verksamheter, lovat 200 nya feriepraktikplatser, totalt 300,  för ungdomar som har extra svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Men kommunstyrelsens vice ordförande, socialdemokraten Jimmy Jansson (S), är kritisk och menar att kommunen tvingas väga upp för den allt för passiva statliga arbetsmarknadspolitiken.

– Eskilstuna kommun har i jobbkrisen och på grund av den allt för passiva statliga arbetsmarknadspolitiken tvingats till att prioritera 70 miljoner i försörjningsstöd och nära 20 miljoner av egna resurser till lokal arbetsmarknadspolitik, trots att staten egentligen övertagit ansvaret, säger Jansson (S). Det är pengar som vi skulle ha behövt satsa i skolan och äldreomsorgen istället. Vi fokuserar i vår politik på alla grupper, men med särskilt fokus på unga i kommunen. Men vi behöver mer stöd från staten.

– Samtidigt som ungdomsarbetslösheten biter sig fast på rekordnivåer, så fortsätter regeringen att sänka skatter på lånade pengar. Det duger inte längre att skylla arbetslösheten på finanskrisen, det handlar om prioriteringar. För oss socialdemokrater är jobben en långt viktigare fråga än sänkta skatter, säger Jansson (S).

_____________________________
FAKTA:
Så tycker svenska folket om regeringens jobb när det gäller att bekämpa ungdomsarbetslösheten.

6% anser att regeringen har gjort ett mycket bra jobb
19% anser att regeringen har gjort ett bra jobb
24% anser att regeringen har gjort ett dåligt jobb
22% anser att regeringen har gjort ett mycket dåligt jobb
20% antingen eller
7% vet ej

* På uppdrag av Socialdemokraterna har Novus opinion ställt frågan till 1000 svenskar om vad de anser om regeringens insatser för att bekämpa ungdomsarbetslösheten.
_____________________________

Relaterat: Peter Andersson | Ulrica Falk | Martin Moberg | Claes Krantz | S-buzz | HBT-sossen | Johan Westerholm | PeO Wågström

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , . Pingat på intressant.

One Response so far.

  1. […] Vill inte de får vi göra det själva. Av PeO_W Leave a Kommentar Kategorier: Politik och Tankar för dagen. Fredrik Pettersson » Blog Archive » Socialdemokratisk satsning ska väga upp regeringens misslycka…. […]

Leave a Reply

MediaCreeper