6

Snabbanalys av partiledardebatten

Posted februari 1st, 2010 in Homepage, Politik and tagged , , , , , , , , by Fredrik Pettersson

Det rödgröna alternativet framstod för första gången som ett starkare samarbete än regeringspartierna, så vill jag spontant sammanfatta kvällens partiledardebatt i Agenda. En på det hela taget mycket bra debatt där de ideologiska skiljelinjerna stod i centrum.

Här nedan följer en kortare sammanfattning av partiledarnas insatser enligt undertecknad, en sammanfattning som säkerligen kommer att följas upp av en djupare analys.

Mona Sahlin

Vann debatten i debatten mot Reinfeldt och lyckades på ett skickligt och trovärdigt sätt visa upp ett starkt och mer enat alternativ. Lyckades dessutom på ett förtjänstfullt sätt spela ut sitt breda register. Ikväll såg vi den gamla tuffa debattören Mona och den nya trygga statsministerkandidaten Sahlin. Snyggt!

Peters Eriksson

Riktigt vass och riktigt engagerad. Visade känslor och ett genuint engagemang på ett sällan skådat sätt. Håller med Bjereld – Idag saknades inte Wetterstrand.

Lars Ohly
Kanske riksdagens bästa retoriker, det visade han ikväll. Mycket stark i sina repliker.

Göran Hägglund

Är inte ens regeringens färgstarkaste Jöran Hägglund längre. KD är ett trovärdighetsproblem för regeringen när det kommer till jämställdhetsdebatten.

Maud Olofsson

Är skadeskjuten och fick en dålig start i och med svek-/kärnkraftsdebatten. Kom aldrig riktigt tillbaka.

Fredrik Reinfeldt

Skicklig retoriskt, men besvärades av en enad rödgrön front. Stundtals också märkbart besvärad av programledarnas tuffa frågor.

Jan Björklund

Skakigare än vanligt till och med i profilfrågan om skolan även om han där säkerligen fortsätter plocka viktiga poäng genom en mycket tydlig uppfattning. Fick inte till sina patenterade one-liners ikväll.

Relaterat: Peter Högberg, HBT-sossen, Peter Andersson, Johan Westerholm, Alliansfritt Sverige, Röda Berget, Aftonbladet, DN, SvD, Expressen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , . Pingat på intressant.

6 Responses so far.

 1. Peter skriver:

  En minst sagt färgad analys.. mer pinsam än korrekt.
  Läsarna på AB, SVT, SVD och DN Har andra åsikter tack o lov

 2. M Berg skriver:

  Trodde inte mina ögon när jag läste denna smörja.
  Det verkar som Fredrik Pettersson har varit skribent på det anrika ‘sanningsorganet’ Pravda…

 3. […] konspirationer, Peter Leandersson, Emma Grön, Peter Karlberg, Markus Wiechel, Högbergs tankar, Fredrik Petterson, Robert Noord, Peter Ankersjö, Dick Erixon, Gustav i polemik, Mats Engström, Peter Altenberg, […]

 4. ”En minst sagt färgad analys..”

  Shit, märkte ni det? Jag som trodde att jag skulle komma undan genom att bara lägga in en liten sosseros i headern. 😉

  Självklart är jag färgad av min partitillhörighet och egen politiska uppfattning, men har å andra sidan aldrig hymlat med det eller gjort anspråk på att i min analys vara neutral eller objektiv.

  Jag tycker att de rödgröna framstod som det starkaste alternativet igår. Jag vill dock understryka att jag har varit självkritisk i analysen när det funnits skäl för det, det gjorde det inte igår.

 5. Björn Andersson skriver:

  ”Lars Ohly
  Kanske riksdagens bästa retoriker, det visade han ikväll. Mycket stark i sina repliker.”

  Om han är det så visade han det verkligen inte i Söndags. Han var märkbart skakig och imponerade minst av alla.

 6. […] när någon faktiskt erkänner att det är så, som i kommentarsvaret från socialdemokratiska Fredrik Pettersson:"En minst sagt färgad analys.."Shit, märkte ni det? Jag som trodde att jag skulle komma undan […]

Leave a Reply

MediaCreeper