0

SIGNERAT: Jobben står i fokus, precis som Mona Sahlin

Posted oktober 28th, 2009 in Gästblogg, Homepage, Politik and tagged , , , by Fredrik Pettersson

Mona SahlinSIGNERAT. Dagen började med viss förvirring, obekräftade rykten sa att några gått fel och stod utanför Folkets hus på Norra Bantorget. Men lokalerna fylldes långsamt även med saknade ombud och mer eller mindre arbetande gäster.

Äntligen skulle nu alla få plats att samlas och lyssna på inledningstal samt underhållning, visst missnöje uppstod på förra kongressen då den stora skaran hänvisades till storbildsskärmar när Mona Sahlin valdes och inledningstalade. Stora snackisen idag blev dock att alla ombud ska sitta på hårda plaststolar under hela kongressen, nog stack det lite i ögonen när sköna fåtöljer rullades fram till presidiet.

Att vi som parti nu förstått vikten av att samarbeta och stå för ett enat budskap förkunnades tydligt genom att Mikael Damberg (ordförande Stockholms läns partidistrikt) och Veronika Palm (ordförande Stockholms stads partidistrikt) tillsammans hälsade oss välkomna till kongressen. Gemensamt budskap har inte alltid varit dessa två distrikts starka sida.

Mona Sahlins inledningstal höll måttet, det var faktiskt riktigt bra. Det kändes rörande och stärkande med stående ovationer, nu har det nog gått in hos alla, hon är vår partiledare men framförallt så är hon vår nästa statsminister. Den osäkerhet som hon tidigare utstrålat kändes inte av, ingen somnade under hennes tal idag, kanske var det mer av ett uppvaknande för media och eventuella övervintrande tvivlare.

Konstateras kan att fokus är jobben, alla har rätt till ett arbete, den som har arbetat hela sitt liv ska inte beskattas hårdare än den som arbetar idag, den som söker arbete imorgon ska ges lika förutsättningar att följa sina drömmar och kunna jobba med det man vill.

Nordens socialdemokratiska statsministrar, Jens Stoltenberg (Norge) och Johanna Sigurðardottir (Island) höll inspirerande och bejublade framträdanden med inslag av både ideologiskt allvar och norsk humor.

Än så läge har vi bara hunnit känna lite på kongresstämningen, förhandlingarna i plena inleds först imorgon och det känns lite som lugnet före stormen även i mässhallen som är fylld med företag och organisationer. Men morgondagen kommer nog riva igång både politiska förhandlingar och företagens inställsamma övertalningskampanj.

Stora frågorna som nu dominerar är dock, var är kaffet? Varför är uppkopplingen så otroligt långsam? Nog så viktigt dagar som dessa!

HANNA SVENSSON (S)
hanna.svensson {at} dll(.)se

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Leave a Reply

MediaCreeper