0

Reinfeldts bastu lyxrenoverad?

Posted oktober 15th, 2009 in Homepage, Politik and tagged , , , , , , , by Fredrik Pettersson

politikerbloggenPolitikerbloggen slår idag, som så mången gång förut, på stora trumman – Det är ett stort avslöjande på gång och det luktar skandal. Den stora svarta rubriken berättar: ”Reinfeldts bastu lyxrenoverad — kostade 1,9 miljoner kronor”. Den som sedan jobbar sig lite längre fram i texten kan också ta del av smaskiga detaljer kring bastubygget:

”Det visar sig att statsministern numera kan gå på öländsk kalksten som kostar 2 000 kronor per kvadratmeter. Dessutom byggdes en sittfontän i sten med uppbygnad i leca i relaxrummet utanför bastun.”

Det är självklart anmärkningsvärt att en politiker, särskilt en som påstår sig vandra sida vid sida med folket, väljer att lyxrenovera en bastu till en kostnad av en smärre förmögenhet. Och givetvis sticker detta i ögonen på många människor. Historien inrymmer dock en, inte helt obetydlig, detalj kring Reinfeldts lyxbastu, ett faktum som går stick i stäv med den rubrik som Politikerbloggen valt till sitt avslöjande – Det är inte Reinfeldts bastu som har lyxrenoverats, utan bastun på Harpsunds representationsavdelning, dvs. statens bastu. Med andra ord kommer Reinfeldts lyxrenoverade bastu efter nästa års val med stor sannolikhet att bli Mona Sahlins bastu.

Det finns givetvis skäl att diskutera huruvida det är rimligt och ansvarfullt att för skattepengar renovera makthavarnas slutna rum och egna korridorer. En väl initierad källa har dessutom meddelat att bastun på Harpsund redan innan renoveringen var en alldeles ypperlig inrättning, vilket gör frågan om rimligheten bakom ovannämnda lyxrenovering än mer relevant.

Men låt då diskussionen handla om detta, för det är orimligt och oetiskt att lura läsaren till att tro att det Reinfeldts privata bastu som renoverats – En sådan populistisk journalistik gynnar inte någon.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Leave a Reply

MediaCreeper