8

Regeringens sjuka politik för sjuka människor

Alliansfritt Sverige presenterar ett litet klipp om Regeringens nya sjukregler. Samtidigt som kritiken från svårt sjuka människor och experter mot regeringens politik intensifieras fortsätter regeringen sin hetsjakt på sjuka människor med oförändrad kraft.

Under rubriken ”Anna kämpade mot reglerna in i det sista” berättar May Olsson för Expressen idag om sin svårt cancersjuka dotters kamp mot regeringens nya sjukregler:

– Min dotter arbetade som socialsekreterare men var sjukskriven på grund av sina svåra cancersjukdom. Hon satte sig in i lagförslaget och såg vilka fruktansvärt svåra konsekvenser det skulle få för alla svårt sjuka. I ett brev som skickades till 70000 personer med sjukpenning stod ungefär att om du inte räknar med att dö inom tre månader har du inte rätt till sjukpenning.

En oerhört gripande berättelse som riktar udden mot en sjuk politik, ovärdig en välfärdsstat som Sverige.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , . Pingat på intressant.

8 Responses so far.

 1. HumanLabRat skriver:

  *Suck!* Den dolda agendan är så tydlig och klar att den inte ens behöver uttalas. Lyxvård, lyxåk och lyxprylar till de rika och friska genom sänkta skatter. De sjuka och fattiga däremot ska tydligen hela sig själva för att de rika ska få smörja kråset! Det kallar jag sjukt och fusk!

 2. Hej,
  Stuationen inom vårdsektorn och alla försämringar i sjukförsäkringen började lång innan Alliansen vann valet.

  Slösapolitiken som de röda har fört under många decennier plus att folk utnyttjade förmånerna i tid och otid har lett till att våra resurser sinat. Då blir det lätt hysteriska stämningar.

  Men väljarna är inte dummare än att de inser att vi inte kan lova en massa utan en ekonomisk back up. De rödas budget håller inte. Dessutom så vill ingen se Lars Ohly på någon maktposition. Han är arrogant och okunnig. Livsfarlig kombination.

  Alliansen kommer att vinna igen men det finns mycket de kan bli bättre på så klart. Även solen har sina fläckar

  God natt

 3. Shirley Gerhardsson,
  Utifrån din kommentar här ovan är jag inte helt säker på att du är rätt person att avgöra vem som är okunnig och arrogant.

  Att alliansens ändring av sjukreglerna innebär en katastrof för många sjuka människor är inget tyckande, det är fakta. Läs gärna remissinstansernas kommentarer kring utredningen.

  Vi har alldeles uppenbart olika syn på trygghetsförsäkringar och sociala skyddsnät. Att ha en rimlig sjukförsäkring när man blir sjuk eller olyckan är framme är inte att ”utnyttja förmånerna i tid och otid.” För mitt vidkommande handlar inte detta primärt om vem eller vilka som ska vinna nästa års val, det handlar om människor – Människor som hamnar i kläm i alliansens Sverige, människor som tvingas till utanförskap som en direkt konsekvens av den politik som nu genomförs.

 4. Vi pratar förbi varandra. Det du säger är helt rätt. Människor som är sjuka ska ha hjälp, omedelbart och så länge de behöver.

  Det är frågan om hur vi organiserar oss som vi inte är ense om. Jag anser att de röda har haft många år på sig att ordna en bra och rättvis sjukförsäkring. Där har de misslyckat totalt.

  Långa köer, brist på läkare, respektlöshet mot sjuka människor och inte minst fusket är inget som kom plötsligt de senaste tre åren.

  När det handlar om erfarenhet så är jag rätt person du talar med. Jag har arbetat inom vården i över tio år, har du?

  Ha det bra!

 5. PS

  Om vi lyckas ta bort den gigantiska byråkratin som sossarna har skapat under många långa decennier kan vi hjäpla de sjuka och de handikappade ännu mer.

 6. Shirley Gerhardsson,
  Jag har väldigt svårt att förstå din retorik. Menar du att det är ok att regeringen misslyckas kapitalt på bekostnad av sjuka människor, eftersom den förra regeringen också misslyckades inom en del områden?

  Ett försvar som bygger på sandlåderetorik i stil med ”Men du då!” hör inte riktigt hemma på den nivån tycker jag. Nu sitter ju alliansen i regeringen för att ta ansvar – det gör inte vi.

  Vår linje är glasklari den här frågan; Är man sjuk ska man få sjukpenning. Människor ska få hjälp att komma tillbaka i arbetslivet. Därför har vi i vårt budgetalternativ resurser till rehabilitering, utbildning och introduktionsjobb.

  Jag kan avslutningsvis konstatera att det finns olika sorters erfarenhet. Jag är inte säker på att den som exempelvis arbetat många år som lärare per automatik blir en lysande skol- och utbildningspolitiker. Faktum är att det finns ganska mycket som pekar i rakt motsatt riktning. Politiker är tillsatta som folkets representant i beslutande organ och fora, som generallister – inte experter.

 7. Lycka till med ditt fortsatta politiska engagemang. Vi tillhör olika livsfilosofier. Det är ganska vanligt att folk som saknar argument nedvärderar andras erfarenheter. Det är ett arv som S bär på. God natt

 8. Saknar argument? Nedvärderar andras erfarenheter?
  Jag är ledsen men jag hänger inte riktigt med i ditt resonemang, du får jättegärna utveckla dina tankar.

Leave a Reply

MediaCreeper