0

Nu kräver också Abrahamsson (M) Asks avgång

Just när debatten höll på att dö ut kliver ännu en kvinna ur kadern av borgerliga ledarskribenter fram och kräver Bea Asks avgång. Denna gång är det Maria Abrahamsson, tidigare ledarskribent på SvD men numer riksdagskandidat för M, som i ett blogginlägg tvålar till Ask ordentligt:

”Hur jag än vrider och vänder på steken landar jag i att OM landets justitieminister i stället hetat exempelvis Thomas Bodström och hade luftat samma tanke öppet då hade jag utan närmare betänketid föreslagit honom att lämna posten och syssla med något annat.”

Björn Fridén konstaterar att Abrahamsson är den första högt uppsatta moderaten som, om än i förtäckta ordalag, kräver justitieministerns avgång.

Samtidigt lanserade Nyhetsmagasinet Fokus tidigare i veckan en alternativ teori till orsakerna bakom Asks utfall om gredelina kuvert. En teori som står i bjärt kontrast till Moderaternas egen hon-fick-hjärnsläpp-förklaring som hittills vara den gängse.

Fokus ställer sig istället frågan om syftet med Beatrice Asks utspel var att stoppa moderata väljare på glid mot sverigedemokraterna. För även om Asks utfall om gredelina kuvert är milt sagt tveksamt ur mer än en aspekt så skickar det en tydlig signal till väljarna, menar Fokus – Moderaterna vill inte dalta med kriminella:

”Så mycket har det nu skrivits om denna affär att det nästan ser ut som en tanke. /…/ På kriminalpolitikens område konkurrerar alltså sverigedemokraterna och moderaterna om delvis samma väljare. Intresset för brott och straff är i särklass störst bland just sverigedemokraternas och moderaternas väljare, enligt Sveriges Radios och Sifos nya mätning. I det ljuset fanns det en poäng med Beatrice Asks luftballong. Är det så att Beatrice Ask har fått uppdraget att locka de väljare som riskerar att förloras till sverigedemokraterna?”

Fortsättning lär följa.

Relaterat: S-buzz | Röda berget | Peter Andersson | Martin Moberg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , . Pingat på intressant.

Leave a Reply

MediaCreeper