0

Nu händer det

Reinfeldt citat
– Är du förtryckt?
– Lägg av med det, tycker Fredrik Reinfeldt.

I gårdagens direktsända radiodebatt mellan Reinfeldt och Sahlin meddelade den förstnämnde att han personligen inte vill se fler muslimska kvinnor i burka i tunnelbanan. Detta då han inte tycker att man ”/…/ i ett frihetligt land som Sverige ska behöva dölja sitt ansikte på det sättet.”

Vi är många som förutspått just detta grepp i debatten. Signalerna har funnits där tidigare. Nu flirtar Reinfeldt öppet med Sverigedemokraternas potentiella väljare. Det är en oroväckande utveckling i den politiska debatten, om än ett desperat grepp.

Med den logik som Moderatledaren nu åberopar bör vi kanske även överväga ett reglemente där vi stänger av mobbade elever från skolan och en lagstiftning som förbjuder misshandlade kvinnor att vistas i offentliga miljöer.

En formstark Sahlin var i sin debattreplik mycket tydlig med att man måste angripa problemets kärna och inte kriminalisera symtomet som Reinfeldt är inne på.

– Jag är djupt emot burka. Men jag har aldrig sett att förbud har hjälpt kvinnor att bli fria. Det är snarare inställningen mot fundamentalism, mot det förtryck som burkan är uttryck för, som bör betonas.

Läs även Björn Fridén och Ulf Bjereld som skriver bra om detta.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , . Pingat på intressant.

Leave a Reply

MediaCreeper