1

När politiken kommer i andra hand…

Posted augusti 13th, 2010 in Homepage, Politik and tagged , , , , , , by Fredrik Pettersson

Noterar att Centerpartiet i Sörmland börjat skicka arga debattartiklar som pressmeddelande. I ett pressmeddelande rubricerat ”Danielsson har noll koll” skriver partiets gruppledare i Landstinget Mattias Claesson (C) idag att ”Han [Jörgen Danielsson] har noll koll på ekonomin i Landstinget Sörmland.”

Att det inom borgerligheten finns starka krafter som gör sitt yttersta för att valrörelsen ska handla om person istället för politik är ingen hemlighet. Det gör det emellertid inte mindre sorgligt. Dessa angrepp syftar till att flytta fokus från den politiska debatten till person och därmed reducera den politiska debatten till en popularitetstävling. Det är ett skamligt grepp, men barnsligt enkelt att ta till när man inte förmår angripa oss för våra insatser eller vår politik.

Claessons smått desperata lågvattenmärke till pressmeddelande kan möjligtvis förklaras av just det faktum att Socialdemokraterna i Landstinget Sörmland varit mycket framgångsrika i sin politik. Tillsammans med Folkpartiet och Miljöpartiet har vi vänt det ekonomiska underskottet till framgång. Det underskott som den moderatledda majoriteten, i vilken Claesson själv ingick, lämnade efter sig.

Under veckan som gått har vi Socialdemokrater i Sörmland rest runt i länets kommun och berättat om vår politik och hur vi vill fortsätta utveckla Landstinget Sörmland. Det tänker vi fortsätta göra. För oss handlar valet och valrörelsen om politik och framtidsvisioner.

Relaterat: Alliansfritt Sverige, SN, Ann-Sofie Wågström, PeO.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.

One Response so far.

  1. […] också valmanskårens önskan. Frågan är om det är Centerpartiets önskan ? Eller är det som Fredrik beskriver det, politiken får komma i andra […]

Leave a Reply

MediaCreeper