1

MUF polisanmälda efter olagliga spritfester

Posted november 4th, 2009 in Homepage, Politik and tagged , , , , , , , , by Fredrik Pettersson

HÖGERPOLITISK SVARTKLUBB. Ungmoderaterna i MUF Helsingborg har vid upprepade tillfällen serverat alkohol till minderåriga. De olagliga spritfesterna avslöjades efter en kontroll som nyligen genomfördes av Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF, som nu polisanmält händelsen. Det meddelar Helsingborgs Dagblad som idag kan avslöja hur MUF på punkt efter punkt bryter mot lagen.

”I flera år har minderåriga ungdomar druckit sig fulla på fester hos Moderata ungdomsförbundet i Helsingborg. Olaglig spritförsäljning sker öppet, utan tillstånd och till rabatterade priser”, skriver tidningens nätupplaga.

HD avslöjar att de minderåriga som besöker MUF:s fester uppmuntras att dricka mer sprit med ett rabattsystem med så kallade Vouchers. För en hundralapp får ungdomarna sex öl, fem cider eller fyra shots. Och enligt UNF är MUF:s spritfester lite av en tradition på orten.

Helsingborgaren André Assarsson som är förste vice förbundsordförande i MUF och enligt uppgift frekvent gäst på MUF:s fester säger sig dock inte känna till att alkohol sålts till minderåriga. Men att Assarsson skulle vara ovetande om detta känns ungefär lika trovärdigt som att Reinfeldt skulle vara ovetande om att hans politik ökar klyftorna i samhället.

Vidar Aronsson, ordförande i UNF, som intervjuats av IOGT-NTO:s tidning Accent är idag mycket kritisk till MUF:s agerande:

– Att det här förekommer i en etablerad politisk ungdomsorganisation är katastrofalt. Det är svårt att se MUF som en seriös politisk aktör när de raggar minderåriga medlemmar med hjälp av alkohol.

No shit.

Att MUF kunde sjunka så lågt att de försöker värva minderåriga medlemmar med spritfester, det hade man ju aldrig trott! Eller?

HD har också dokumenterat en av MUF:s spritfester med dold kamera, klicka här för att se inslaget.

Relaterat: Niklas.in, Krassman, Aftonbladet, Mina moderata karameller, Ola Möller

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , . Pingat på intressant.

One Response so far.

  1. […] Fler som bloggar om detta: Mina moderata karameller | Fredrik Pettersson | jj.n | Ola Möller | Röda Lund | Röda Malmö […]

Leave a Reply

MediaCreeper