0

(M)otsägelser i Sörmland när alliansregeringen tillskrivs frukten av personalens hårda arbete

Posted maj 19th, 2010 in Homepage, Politik and tagged , , , , by Fredrik Pettersson

MOTSÄGELSE. Igår trummade Moderaterna i Sörmland ut att de inte längre vill sänka skatten. Mindre än en dag senare säger samma parti och samma företrädare att nuvarande skatteuttag är för högt.

Lotta Finstorp (M). Bild: SR Sörmland

Igår löd nyhetsrubrikerna: ”Moderaterna vill inte sänka skatten”
Radio Sörmland rapporterade om Sörmlandsmoderaternas förslag till landstingsbudget:

”Idag presenterade Moderaterna, som enda parti i landstinget, sitt budgetförslag för de kommande tre åren. Men Moderaterna gör inga ändringar när det gäller den höjda landstingsskatten trots att partiet ofta kritiserat höjningen.”

Idag, knappt 15 timmar senare, rapporterar samma nyhetskanal – Sveriges Radio Sörmland – att Finstorp är kritisk till den skattehöjning som Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Folkpartiet genomförde som en åtgärd för att få ordning på ekonomin när vi tog över makten den 26 augusti 2008:

”– Skattehöjning är det sista man gör. Och med facit i hand, med tanke på hur mycket alliansregeringen sköt till, så hade inte sörmlänningarna behövt få skatten höjd, säger Lotta Finstorp.”

Hur ska du ha det Finstorp? Gör som vanligt och lova sänkt skatt då om den justering som genomförts under vårt styre nu inte behövs, eller är det så att det är lätt att yla om sänkta skatter tills den dagen kommer då man själv ska ta ansvar för en budget som ska hålla?

Lotta Finstorp (M) menar också att det faktum att Landstinget Sörmland vänt underskott till framgång sedan Den nya majoriteten tog över makten den 26 augusti 2008 beror på den borgerliga alliansregeringen och inte landstingets eget arbete.

Att Finstorp inte vill tillskriva den politiska majoriteten äran för de framsteg som landstinget trots allt gjort sedan hon själv tvingades lämna ifrån sig makten kan jag till viss del förstå. Men att ta heder och ära av personalen vars hårda slit möjliggjort landstingets framgång är rent utav fräckt.

Den naturliga följdfrågan på Finstorps påstående blir ju då: Vems fel det var att landstingets ekonomi var i fritt fall, vårdköerna långa, kvaliteten bristfällig när Lotta själv satt vid makten, fram till den 26 augusti 2008? Var det hennes eget fel, Sörmlandsmoderaternas fel, alliansregeringens fel eller var det kanske som vanligt när Moderaterna får återge historien den socialdemokratiska oppositionen i riksdag och landstings fel? Nej Finstorp, du är precis som den politik du företräder – inte särskilt trovärdig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.

Leave a Reply

MediaCreeper