0

Moderater vill visa att riksdagen gör skillnad

Posted oktober 10th, 2009 in Nyheter, Politik and tagged , , , , , , by Fredrik Pettersson

(M)OTION. Den senaste tidens mediarapporteringar om riksdagens minskade makt har uppenbarligen fått de moderata riksdagsledamöterna Hans Rothenberg och Lars-Arne Staxäng att reagera.

I en gemensam motion föreslår de skärpningar i syfte att få riksdagen att ta makten över det svenska språket:

Begreppet en miljard är tusen miljoner, i siffror 1 000 000 000. På amerikansk engelska – och sedan 1974 även på brittisk engelska – heter miljard ”billion”. Dessförinnan var en miljard en ”milliard” och en biljon en ”billion” i Storbritannien. På svenska är däremot en biljon (1 000 000 000 000) detsamma som engelskans trillion. Inkonsekvensen fortsätter ju längre man räknar. /…/ Därför bör det ses över hur miljardbegreppet inom EUs verksamheter kan nå en samstämmighet och standardisering.

Jag gissar att Rothenberg och Staxäng använt riksdagens sommarlov till att möta ”vanliga Svenssons” och att det förmodligen är genom att lägga örat mot myllan och lyssna till verklighetens folk som idén till motionen har fötts.

Jag vill ta tillfället i akt och rikta ett stort tack till Rothenberg och Staxäng för deras kamp mot ett inkonsekvent och dynamiskt språkbruk – Jag är övertygad om att er insats för verklighetens folk kommer att uppmärksammas och vederbörligen belönas!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Leave a Reply

MediaCreeper