1

Mer järnväg

Posted oktober 29th, 2009 in Gästblogg, Homepage, Politik and tagged , , , , , by Fredrik Pettersson

Urban GranströmSIGNERAT. Pustar ut efter en tur i talarstolen, inte riktigt som vilket anförande som helst. Jag återkommer senare till vad jag pratade om och hur det gick med den frågan.

Ett viktigt beslut kongressen fattade under förmiddagen handlar om infrastruktur. För det första har Socialdemokraterna slagit fast att viktiga nationella infrastrukturprojekt är statens angelägenhet. Kommuner ska inte pungslås när man ska finansiera exempelvis Ostlänken.

För det andra slår partiet fast att man vid särskilt viktiga projekt kan tillåta lånefinansiering. Staten har nästan alltid tidigare betalat allting på en gång. Det har inneburit att en ny järnväg under några enskilda år ska konkurrera med skolan eller andra viktiga områden.

Det här öppnar för fler och större nya projekt. Ostlänken som en del av ett höghastighetsjärnvägsnät har funnits med i ett antal socialdemokratiska budgetmotioner. Det har ifrågasatts av finansiella skäl. Med detta kongressbeslut har vi faktiskt kommit lite närmare ett byggande av Ostlänken.

URBAN GRANSTRÖM (S)
Kongressombud och oppositionsråd i Nyköping

Relaterat: ”Ostlänken kan bli verklighet vid ett regeringsskifte”

Texten är hämtad från urbangranstrom.nu

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

One Response so far.

  1. Staffan Svärd skriver:

    Ja, här kom det ett oväntat beslut. Men ändå inte. Det är nu vi behöver sätta igång de stora infrastruktursatsningarna. Statens lån och underskott gör nytta med en sådan insats. Jag kan med min jobbavdragstusenlapp inte investera ens i en meter Ostlänk. Det finns inget konsortium som samlar ihopp jobbavdragen se!

    Ett bra beslut

    Staffan

Leave a Reply

MediaCreeper