1

M och KD i Sörmland – Regeringens nickedockor

Posted april 1st, 2010 in Homepage, Politik and tagged , , , , , , , , , by Fredrik Pettersson

Snabbjärnvägen Ostlänken finns inte med i regeringens planering av infrastrukturen för de närmaste tio åren. Det är givetvis en stor besvikelse för Sörmland och för vår region, men också för alla oss som tror på att Citybanan och Ostlänken skapar stora förutsättningar för arbete och näringslivsutveckling inte bara i Sörmland utan i hela Sverige.

Eftersom regeringen tidigare talat om kraftfulla satsningar på infrastrukturen och eftersom Banverket i förra veckan godkände järnvägsutredningen och därmed eliminerade de formella hindren till slutplanering av Ostlänken var förväntningarna stora på regeringens åtgärdsplan.

Regeringens deklaration på infrastrukturområdet visar dock dessvärre med all önskvärd tydlighet att Sverige står inför en transportpolitik där tidigare visioner om ett ekologiskt hållbart transportsystem inte tas på allvar. Det är minst sagt beklämmande.

Som ett gredelint brev på posten skickades ett försvarstal till regeringen från landstingspolitikerna Lotta Finstorp (M) och Marie-Louise Forslund Mustaniemi (KD) så snart regeringens infrastruktursplanering offentliggjorts. Istället för att komma med konstruktiv kritik möter de borgerliga regionala företrädarna upp med mössan i handen och lovordar regeringen för 917 miljoner som Sörmland får, av totalt 482 miljarder kronor, för att förbättra bland annat vägnätet. Pengar som vi har blivit utlovade sedan tidigare och som i bästa fall täcker mer än tjälskadorna efter vintern på det Sörmländska vägnätet. Det är pinsamt att se hur borgerlighetens regionala företrädare tillåter sig reduceras till regeringens nickedocker i en så viktig fråga för Sörmland.

Relaterat: Mats Johansson | Martin Tollén | SN:s Ledarblogg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , . Pingat på intressant.

One Response so far.

  1. christina södling skriver:

    Ja nu vet vi att när det gäller Lotta Finstorp (M) och Marie-Louise Forslund Mustaniemi (KD) är det bara fagra ord om att stå upp för sörmland inte gör dom något i praktiken

Leave a Reply

MediaCreeper