4

Lite lättklätt till regeringspolitiken?

¹
När Per Schlingmann igår skulle promota sitt nyhetsbrev om Moderaternas jämställdhetspolitik på Twitter, så gjorde han det genom att hänvisa till bloggen Allt om Alliansen:


Denna blogg är enligt egen etikett är en oberoende blogg om Allians för Sverige. Bloggen som drivs av Olah Örtengren, som också är en av personerna bakom konstgräsrotsprojektet Alliansens vänner, har existerat under en tid, men först nu hänvisar centrala partiföreträdare till den som en offentlig nyhetskanal.

Ironiskt nog möts bloggbesökarna av kavalkad av reklambilder på lättklädda kvinnor, något som känns som en ytterst olämplig inramning för en blogg som partisekreteraren hänvisar till i samma andetag som han utropar Moderaterna som Sveriges bästa jämställdhetsparti.

För egen del har jag svårt att ta regeringens politik på allvar som det är. Det blir inte lättare med en könsstereotyp och kvinno-objektifierande inramning.

Relaterat: Alliansfritt Sverige.
______________________
¹ Bilden är hopsatt utifrån en skärmdump från alltomalliansen.se, den 11 januari 2010.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , . Pingat på intressant.

4 Responses so far.

 1. Olah Örtengren skriver:

  Hej Fredrik!

  Ja, det var verkligen ett olyckligt och ironiskt sammanträffande!

  Bloggen Allt om Alliansen ligger på det exklusiva bloggnätverket Spotlife och jag styr tyvärr inte själv över vilken reklam som visas på bloggen. Jag kontaktade genast ansvarig på Spotlife och han har lovat att försöka ändra detta snarast.

  Så förhoppningsvis kommer det inom en snar framtid att visas en annan typ av reklam på Allt om Alliansen.

  Tack för att du uppmärksammade detta!

  Ha det gott!
  Olah Örtengren

 2. […] Pettersson uppmärksammade i sin blogg att det visades reklam som kan verka stötande här på Allt om Alliansen. Jag skrev följande […]

 3. Varsågod Olah, jag är så glad att kunna hjälpa till!
  Reklamen har ju ändå bara legat på din blogg i drygt två månader och då är det ju lätt hänt att man som blogginnehavare kan missa den.

 4. Olah Örtengren skriver:

  Hej igen Fredrik!

  Reklamen byts ut med jämna mellanrum av Spotlife. De reklambilderna som du gjorde så fina skärmdumpar på har jag aldrig sett förrän de dök upp på din sajt. Den reklamen är i alla fall nu borttagen från Allt om Alliansen.

  Så tack igen för ditt vakande öga.
  Det hjälper mig bli bättre och bättre!

  Ha det gott!
  //Olah

Leave a Reply

MediaCreeper