5

Lågvattenmärke från Fredrik Pettersson?!

Posted november 9th, 2009 in Homepage, Politik and tagged , , , , , , , by Fredrik Pettersson

Moderatbloggaren Kent Persson är uppmanar i ett blogginlägg undertecknad att göra om och göra rätt, detta efter publiceringen av ett citat signerat Lotta Finstorp (M) där denne på frågan om varför politikerförtroendet i Sörmlands kommuner är så  lågt i jämförelse med landet i stort svarar:

”- I valrörelsen står vi ofta och lovar en massa saker som sen inte stämmer utan det är mer för att få bra rubriker.”

Persson kallar mitt inlägg för ”ett lågvattenmärke” och menar att citatet är rykt ur sitt sammanhang och egentligen står för någonting annat än vad jag försöker få det till.

Jag vill med anledning av Perssons uppmaning tydliggöra att jag i mitt ursprungliga inlägg om detta länkar till den aktuella artikeln/radioinslaget med Lotta Finstorp (M). Den som tar sig tid att läsa SR:s artikel/lyssna på inslaget inser snart att om någon ska ta äran för den ”billiga poängen” är det inte undertecknad utan SR. Det citat som jag återgivit på bloggen är rätt och slätt Finstorps ordagranna förklaring till det låga politikerförtroendet i Sörmlands kommuner.

Jag vet inte vem eller vilka som Finstorp åsyftar med sitt uttalande, men som socialdemokrat och aktiv i samma län som Finstorp känner jag inte alls igen mig i hennes beskrivning av partiarbetet och valrörelse – Vem är det som lovar en massa saker som inte stämmer för att få bra rubriker?! Jag skulle i alla fall aldrig göra det och det tror jag inte att Kent Persson skulle heller.

Mot bakgrund av detta måste jag säga att jag tycker att Perssons besvikna pose faller ganska platt. Jag är dock uppriktigt beklämd om jag gjort Kent, som jag verkligen respekterar, besviken. Men bevisbördan ligger nog snarare på hans partikollega i det här fallet, inte på undertecknad. Kanske är det således Persson, om någon, som bör tänka om och tänka rätt? För är det inte så, Kent Persson, att problemet snarare ligger i vad som sades än vem du hörde det ifrån?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , . Pingat på intressant.

5 Responses so far.

 1. Kent Persson skriver:

  Hej Fredrik!

  Du har givetvis återgett citat rätt. Detta är en rätt trist historia som inte gynnar någon. Jag är rätt övertygad om att du kan föra en bra politisk debatt istället för detta. Lottas citat är väl ingen höjdare, men knappast något du vinner val på.

  Jag har full respekt för dig och tycker att du bloggar bra. Fortsätt på med det.

  MVH

  Kent

 2. Björn Fridén skriver:

  Jag tycker det var roligt att han kallade ditt inlägg, peter anderssons och mitt inlägg på ämnet för ”lågvattenmärke” och krävde bot och bättring eftersom både du och peter kan bättre. det är underhållning.

 3. Johan Westerholm skriver:

  Fredrik

  Yes! Stor humor faktiskt på lite avstånd, när tidvattnet rinner ut ser man vem som badar naken. (M) behöver nog införskaffa minst ett gross med badbrallor, bra jobbat.

  Mvh

  Johan

 4. fredrik skriver:

  Kent,
  Jag är väl medveten om att jag och mitt parti inte vinner några val på Finstorps citat, det lär å andra sidan inte hon göra heller.

  Sticker man ut hakan får man räkna med en smäll – Det gäller dig, det gäller mig och det gäller även Lotta Finstorp.

 5. fredrik skriver:

  Well said Johan!

Leave a Reply

MediaCreeper