2

KD-ledaren riktigt vass i debatten idag… På Twitter

Posted januari 20th, 2010 in Homepage, Politik and tagged , , , , , , , , by Fredrik Pettersson

@goranhagglund
TWITTER. Idag sparkade superveckan igång ordentligt i och med partiledardebatten i riksdagen. Från borgerligenhetens sida var det idel bleka insatser och de rödgröna kopplade snabbt ett bra grepp om debatten. Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund kompenserade dock sin tämligen bleka insats från riksdagens talarstol med synnerligen vassa och smådryga kommentarer på Twitter istället.

DN rapporterar ikväll om socialministerns 140-tecken korta omdömen om såväl Mona Sahlin som Lars Ohly.

”Sahlin har inte på fötterna i vårdfrågorna. Kan hon räkna med att andra vet så lite att de låter sig skrämmas?”, skrev KD-ledaren i en av sina mest syrliga kommentarer om de rödgröna partiledarna.


Dessa var dock inte de enda som fick smaka på den smått övertände Hägglunds twitter-salvor. Även SVT:s politiske kommentator Mats Knutsson fick en lagom syrlig kommentar av socialministern när han efter att Hägglund frågat om inte Knutson twittrade från partiledardebatten svarade KD-ledaren att det gjorde han visst och faktiskt också hade omnämnt en del av Hägglunds uttalanden under dagens riksdagsdebatt.

”Jo, hittade en tam kommentar om att jag försvarade sjukförs. Håller du på med ngt annat som kräver din fulla uppmärksamhet?”, skrev Hägglund tillbaka till Knutson.

Knutsons följande fråga till Hägglund, ”Anar jag en ironisk underton?”, är i skrivande stund fortfarande obesvarad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , . Pingat på intressant.

2 Responses so far.

  1. Mary skriver:

    Bleka insatser – haha. Jag tyckte precis tvärtom. Att oppositionen var lita tama… Vi lär få anledning att återkomma om detta skulle jag tro.

  2. Kan tro det! 😉

Leave a Reply

MediaCreeper