6

Jordbruksministern kallar apoteksmonopolet för stalinistiskt system

Posted augusti 7th, 2010 in Homepage, Politik and tagged , , , , , , by Fredrik Pettersson

– Vi har brutit ner ett par stalinistiska system, så sa jordbruksminister Eskil Erlandsson (C) igår och syftade på det numera avskaffade apoteksmonopolet. Detta enligt Ulrika Ingemarsdotter, projektledare för sociala medier hos Centerpartiet.

Ingemarsdotter avslutar citatet, som återges på Twitter, med uppmaningen ”Go Eskil”. En ryggdunk som även partidistriktet i Göteborg skriver under på.

Björn Fridén på Alliansfritt Sverige påminner om att stalinism är något som de flesta av oss förknippar med de tiotals miljoner sovjetmedborgare som fick sätta livet till för sina åsikters skull. Att kalla ministerns jämförelse med apoteksmonopolet för osmakligt är minst sagt en underdrift. Vidrigt är nog mer välfunnet. Erlandsson måste backa från detta.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.

6 Responses so far.

 1. Tomas Andersson skriver:

  ”Att kalla ministerns jämförelse med apoteksmonopolet för osmakligt är minst sagt en underdrift. Vidrigt är nog mer välfunnet. Erlandsson måste backa från detta.”

  Att prata om ”stupstockar” är okey?

 2. Jonny Disenfeldt skriver:

  Ett apotekssystem omhuldat av Nordkoreas regim, Kubas regim och svenska socialdemokrater …

 3. […] och det skyltbytet som det blev i Huddinge. Alliansfritt med kommentar av Fredrik Pettersson postar om ett uttalande som centerns Eskil Erlandsson har gjort, där uppfattningen i centern är att […]

 4. […] Jordbruksministern kallar apoteksmonopolet för stalinistiskt system […]

 5. Kuppjerk skriver:

  Skit bra med ökade öppet tider, men det hjälper föga när allt blir dyrare. Eskil är ett stort skämt.

Leave a Reply

MediaCreeper