2

”Jämlika samhällen är alltid bättre samhällen”

– Valet blir jämnt, därför behövs alla som vill byta färdriktning. Det var Mona Sahlin huvudbudskap när hon i förmiddags talade inför studenterna på turnébussens första stopp för dagen: Uppsala universitet.

– Jämlika samhällen är alltid bättre samhällen, menade Sahlin och pekade på hur klyftor växer i dagens Sverige.

– Vi vill att Sverige ska vara möjligheternas land, sa Sahlin och menade att höstens val har stor betydelse för vilket Sverige vi kommer att få i framtiden. Det handlar om fler jobb med en Rödgrön regering eller ökade klyftor med sittande.

– Vi har en regering som nu stänger dörrar för människor och skapar ett ojämlikt samhälle. Är det någon dörr som ska stängas igen så är det dörren till utbildningsdepartementet… För Jan Björklund, sa Mona Sahlin till Uppsalastudenternas stora förtjusning.

VARJE RÖST RÄKNAS

– Jag blir oerhört provocerad när jag hör människor säga – Eh, jag vet inte om jag ska gå och rösta. Att rösta är inte bara en rättighet, det är även en skyldighet, sa Sahlin och underströk att höstens val kommer att bli mycket jämnt.

– Valet blir jämnt, därför behövs alla som vill byta färdriktning.

KRISEN I GREKLAND
Sahlin hann också med att säga ett par ord om situationen i Grekland. Hon var mycket kritisk till EU:s agerande, hon avfärdade också tankarna om ett svenskt EMU-medlemskap den kommande mandatperioden.

– EU och Europa måste se att vi är ihopkopplade på gott och ont. Det är nu EMU måste visa hur man hanterar en sån här situation, menade Sahlin och fortsatte:
– EU måste vara rappare och mer solidariska med sin ekonomiska politik om det inte ska bli arbetarna och pensionärerna i Grekland som ska betala krisen.

Samtidigt menade Sahlin att Grekland måste ta tag i korruptionen i landet och måste få ett samhälle där människor vill betala skatt. Hon berättade att i nuläget är många greker kritiska till att betala skatt på grund av den utbredda korruptionen i landet.

Turnébussen rullar nu vidare mot Västerås.

Mer läsning om bussturnén hos PeO Wågström och Ulrika Falk samt på UNT.se.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , . Pingat på intressant.

2 Responses so far.

  1. […] Fredrik skriver från Uppsala universitet om jämlika samhällen till studenternas förtjusning. […]

  2. […] därför tillbringade jag, Fredrik, Ulrika, Camilla och inte minst Mona dagen i en buss på en resa för att bjuda in er alla in i […]

Leave a Reply

MediaCreeper