1

Jakten på verklighetens folk och kampen för bra konst går vidare

Posted oktober 7th, 2009 in Homepage, Politik and tagged , , , , , by Fredrik Pettersson
KONST

Konst, konstigt eller bara trams?

Lars Pettersson på Södermanlands Nyheter fortsätter jakten på den Hägglundska definitionen av ”verklighetens folk”. Med anledning av fotografen Naomi Harris utställning om den amerikanska swingerskulturen som just nu gästar Stockholm frågar sig Pettersson vem som enligt den högerreligiösa konst- och kulturkritikens nya förkämpe, socialminister Göran Hägglund, i sammanhanget kan tänkas representera verklighetens folk:

”Naomi Harris, utställningens besökare eller lastbilschaufföreren som har sex med grannens fru?”

Pettersson sätter fingret på öm punkt i Hägglunds resonemang. För visst finns det god grund för den cyniskt lagda att ifrågasätta den kristna högerns desperata försök att framstå som lite kaxigt och folkligt värdekonservativt liberala. Inte minst då strategin tycks gå ut på att kraftfullt vända sig mot ”kulturvänsterns” försök att ”styra vanliga människor”, medan man samtidigt stångar pannan blodig för att exempelvis stoppa människor av samma kön från att få ingå äktenskap.

Själv kan jag ändå inte låta bli att beundra kulturkritiker Hägglunds energi och smått rättshaveristiska beteende – Medan övriga partier fokuserar på jobben, välfärden och att få Sverige ur krisen går Kristdemokraterna sin egen väg och med en dåres envishet fortsätter Hägglund att väderkvarnsfäkta sig in i valrörelsen, det är modigt på något sätt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

One Response so far.

  1. […] Fredrik Persson, Raljerar, Åsiktstorped, Utsikt från Höjden, Dick […]

Leave a Reply

MediaCreeper