2

Ja, varför behandlas inte V som SD?

Posted maj 3rd, 2010 in Nyheter, Politik and tagged , , , , , , by Fredrik Pettersson

I en kolumn i Svenska Dagbladet ställer kolumnisten tillika Timbro-medarbetaren Roland Poirier Martinsson den utomordentligt korkade frågan: Varför skulle det vara värre med en regering som godkänns av riksdagen med SD:s stöd, än en regering som godkänns av Vänsterpartiet?

Peter Johansson på bloggen Röda Berget ger Poirier Martinsson svar på tal genom att peka på en av många, många rimliga förklaringar:

Kan det vara för att SD är ett parti vars främsta drivkraft är främlingsfientlighet, ett parti som bildades av folk från som på den tiden hade kopplingar till BSS och NRP?

Jag kan inte låta bli att fråga mig om det är så att Poirier Martinsson försöker kratta manegen för ett bredare borgerligt regeringsunderlag eller om detta är ytterligare ett i raden av desperata utspel från högerns debattörer. Oavsett vilket så kan Poirier Martinsson säkerligen räkna med ett antal beundrarmail- och bloggar signerade de så kallade Sverigevänliga.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.

2 Responses so far.

  1. Mållgan skriver:

    Roland Poirier Martinsson och Timbro var nog de allra sista på den borgerliga sidan som till sist gav upp hoppet om en borgerlig valseger i höstens val utan hjälp av SD. Per Schlingmann (M) har ju sedan länge förhandlat med SD om samarbete efter valet, nu gäller det att sakta smyga in detta samarbete i opinionen.

  2. […] Fredrik Pettersson om Roland Poirier Martinsson Av PeO_W Leave a Kommentar Kategorier: Filosofi, Politik och Tankar för dagen. Fredrik Pettersson » Blog Archive » Ja, varför behandlas inte V som SD?. […]

Leave a Reply

MediaCreeper