6

Idag besöker Reinfeldt Eskilstuna

Posted maj 24th, 2010 in Debatt, Homepage, Politik and tagged , , , , , by Fredrik Pettersson

DEBATT. Idag kommer Moderaternas partiledare tillika Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt till Eskilstuna. Med sig på resan har Reinfeldt tre andra moderata talespersoner, det är intressant tycker vi. Han har aldrig funderat på att det kanske är just det som är problemet med honom, hans parti och den politik de nu genomför – Hur vore det med några lyssningspersoner istället?

Men Reinfeldt gillar att prata, inte minst om förträffligheten med sin egen politik. Ni kanske minns hur det lät i valrörelsen för fyra år sedan när den borgerliga alliansen lovade fler jobb och minskat utanförskap. Fredrik Reinfeldt sa då själv att valet 2010 skulle bli en utvärdering på hur väl regeringen klarade jobben. Men hur blev det egentligen med borgarnas högtravande löften?

Jo, när bokslutet efter en mandatperiod med ”Sveriges nya arbetarparti” vid makten ska skrivas kan vi konstatera att bidragsberoendet i landet har ökat och jobben minskat.

Eftersom Reinfeldt med all önskvärd tydlighet visar att han hellre pratar själv än lyssnar på andra så skulle vi gärna vilja höra Reinfeldt förklara för ungdomarna i Sörmland, ett av de län som drabbas hårdast av ungdomsarbetslösheten, hur 1000 spänn extra i redan feta plånböcker ska hjälpa dem att förverkliga sina livsdrömmar och återigen väcka hoppet om en egen försörjning.

Man kan inte som Reinfeldt styra Sverige med skygglappar. Ska man styra landet kan man inte gräva ner sig i en grop tillsammans med sina ekonomiska teorier om hur saker och ting borde vara – Man måste komma upp ur gropen och se hur människor faktiskt har det!

Nu är det tid för utvärdering och frågan är: Har vi råd med fyra år till under denna regering med denna politik?

Nej. Sverige behöver en regering som ger självförtroende till människor och frihet att forma sina egna liv utifrån sina drömmar – Regeringen Reinfeldt visar nu med all önskvärd tydlighet varför det behövs en ny färdriktning i svensk politik. Fyra år med Reinfeldt visar tydligt varför Sverige behöver en rödgrön regering. Vi kan inte vänta längre.

Fredrik Pettersson (S), landstingskandidat
Sara Karlsson (S), riksdagskandidat

Relaterat: ”Regeringens misslyckande drabbar Eskilstunas unga”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.

6 Responses so far.

 1. Anna skriver:

  Hej Fredrik!
  Vad ska han göra här/vart ska han vara? Om man vill kika förbi, alltså… /A

 2. […] Moget Fredrik, mycket moget att glassa på bryggan och vinka till befolkningen… nästan lite kungligt. Högern är i grund och botten sig lik, styr från ovan och vinka från balkonger. En annan Fredrik skriver tillsammans med Sara om saken här. […]

 3. Hej A!
  Reinfeldt besökte Eskilstuna i kampanjsyfte och för att uppmärksamma att det idag är 100 dagar kvar innan förtidsröstningen börjar.

 4. Erik skriver:

  Hej
  Jag läser och läser på din sida, men hittar ingenting om vad du tycker och vad du vill. Jag ser bara smutskastning och kritik av andra. Har du inga egna ideer och om du har det, varför talar du inte om det?

 5. Hej Erik och tack för din kommentar!
  fredrikpettersson.nu är en politisk nyhetsblogg som delar socialdemokraternas grundläggande värderingar. Här på bloggen kommenterar och analyserar jag (och andra) aktuella politiska händelser och debatter ur ett socialdemokratiskt perspektiv.

  Som företrädare för ett parti som nationell nivå befinner sig i opposition bygger således en betydande del av mina inlägg på kritiskt granskande av den makthavande regeringsalliansen.

  Jag ställer dock inte upp beskrivningen av avsaknad av egna idéer även om det primära syftet med bloggen är att ge en motbild till den ofta ensidiga medierapportering och skapa en balans gentemot det borgerliga profftyckarmonopol som råder på landets och länets ledarsidor.

Leave a Reply

MediaCreeper