1

I en annan del av Ljungbyhed…

Håller Sverigedemokraterna kongress. Den nyligen omvalde partiordföranden Jimmie Åkesson analyserade SD:s inflytande över det etablerade partiväsendet i sitt tacktal och hävdade därvid att det pågår en triangulering inom svensk politik där de etablerade borgerliga partierna, i sin retorik, närmar sig Sverigedemokraterna:

Det var förstås ingen slump att migrationsministern valde just Landskrona när han skulle presentera sitt förslag till – en aning, ska tilläggas – strängare regler för anhöriginvandringen. Vi har dessutom sett hur inte minst Moderaterna – i sin retorik, några konkreta förslag har vi inte sett och några sådana tror jag inte kommer heller – glidit åt vårt håll.

Åkesson ägnade, inte helt oväntat, en stor del av sitt tal åt att diskutera och kritisera sin huvudmotståndare, Kristdemokraterna, och hävdade i det sammanhanget också att KD just nu anstränger sig än mer än andra borgerliga partier för att appellera till SD:s väljarkår:

Ett annat exempel på den pågående trianguleringen är Göran Hägglunds försök att återta rollen som värdekonservatismens främste förkämpe i Sverige. Det sker också med tydlig koppling till våra framgångar.

Mot bakgrund av ovanstående torde givetvis trycket på borgerligheten att tydligt markera sitt avståndstagande från SD öka. Det är kanske ånyo dags att samla ihop partivännerna och ringa runt till landets alla nyhetsredaktioner

Läs också Alliansfritt Sveriges ”Varför inget om SD?”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

One Response so far.

  1. […] pågår alltjämnt en psuedodebatt, där man försöker smeta på varandra en bild av att den politiska motståndare vill samarbeta med SD. Det är ju faktiskt […]

Leave a Reply

MediaCreeper