3

Hur formar vi valrörelsen i bloggosfären?

Hur formar vi på bästa sätt en nationell valrörelse på nätet? Det vill Johan Ulvenlöv, sammankallande i nätverket Netroots, veta. På S-buzz uppmanar han idag alla progressiva bloggare att komma med idéer kring hur vi bäst organiserar en valrörelse i bloggosfären med fokus på maktskifte den tredje söndagen i september.

Samtidigt efterlyser jag idéer och synpunkter kring hur man på bästa sätt utformar landets bästa regionala valrörelse på nätet. Hör av er med era tankar och idéer!

Jag vill i detta sammanhang också passa på att slå ett slag för några av de just nu mest aktiva progressiva bloggarna i Sörmland, här är de (utan inbördes ordning):

Ann-Sofie Wågström
Peo Wågström
Jimmy Jansson
Urban Granström
Lisa Friberg
Jörgen Danielsson
Kajsa Bergman Fällén
Johan Rocklind
Lars G Linder
Johannes Danielsson
Yuri Silva
Göran Johansson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , . Pingat på intressant.

3 Responses so far.

 1. Peter Andersson skriver:

  *suck* Härligt att ni är igång. Men viss nostalgisk suck för att det var länge sen man tilhörde sörmlandsgänget. 🙁

  Lycka till i bloggarbetet

  /p

 2. Det är aldrig för sent att komma tillbaka Peter 😉

 3. Just nu kan jag känna att den största utmaningen är att få människor att hitta till bloggarna. De flesta har ju inte gjort det ännu. Men jag tror att årets valörelse kan komma att spela en viktig roll i detta, fokus kommer ligga mycket på framför allt bloggar men också övriga sociala medier.

  Sen är det dialogen. Hur får man igång en bra dialog? Det gäller att lyssna och svara, det är så himla viktigt men missas av många. Så länge de flesta politiker tror att bloggar är någon sorts megafon tror jag inte människor i allmänhet förstår vilket kraftfullt och fantastiskt verktyg det är förrän de får möjlighet att föra den där dialogen på ett vettigt sätt.

  Kanske kan man slå sig ihop ett gäng och blogga om samma ämne under en vecka eller en särskild dag? Någon administrerar eller så gör man det i stafettform att man låter valet av ämne gå runt?

  Jag ska i alla fall länka till alla bloggar du tipsar om. Snart. När jag tagit mig ur jobbkoman 🙂

Leave a Reply

MediaCreeper