0

Granström tog fighten för småföretagarna

Posted oktober 30th, 2009 in Homepage, Politik, Reportage and tagged , , , , , by Fredrik Pettersson

Urban GranströmUrban Granström (S), oppositionsråd i Nyköping, argumenterade idag för ett tillägg i Socialdemokraternas politiska riktlinjer kring en översyn av medfinansiering inom sjukförsäkringen. Tyvärr gick inte partistyrelsen med på det förslaget.

– Jag har många gånger mött småföretagare med några få anställda som upplever det som en väldigt stor belastning. De kan göra allt för att sina anställda ska ha en bra arbetsmiljö, men saker händer som ligger utanför arbetsgivarens kontroll. Det kan stora arbetsgivare klara. Stora arbetsgivare kan också göra så mycket för att förbättra arbetsmiljön att de kan hämta hem pengar i andra änden. Det kan oftast inte små företag, säger Urban Granström (S).

– Min förhoppning är att frågan nu är väckt och kommer att finnas med på ett eller annat sätt i vår politik under nästa mandatperiod, säger Granström.

Trots att Granströms förslag inte gick igenom finns gott hopp om förändringar för småföretag. Kongressen beslutade om att se över kostnaden för att anställa för små företag. När man ser över detta måste kostanden för medfinansieringen i sjukförsäkringen också ingå.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Leave a Reply

MediaCreeper