0

Genmäle

Posted januari 4th, 2010 in Nyheter, Politik and tagged , , , , , , , , by Fredrik Pettersson

REPLIK. Kommunstyrelsens ordförande i Gnesta, moderaten Henric Sörblad, har postat en kommentar till inlägget Dagens citat. Sörblads kommentar återges i sin helhet här nedan, följt av en kommentar från undertecknad.

Hej! Kul att hitta en massa olika citat från media, trots att ingen ens bemödat sig om att höra sig för om det är rätt uppfattat från källan. Att snabbt klistra på etikett på en person och sedan diskutera den brukar vara lättvindligt och skönt; då får man debatten dit man vill.

Alltså: I intervjun sade jag att mindre partier på mindre orter är glada om de överhuvudtaget får fram ett förslag på en person som är intresserad. Men stora politiskt korrekta partier som (S) hävdar ”varannan damernas” till KF och är klockrent PK! Men när de sedan väljer till nämnder och styrelser så är det 90% män som gäller – detta gör mig så förbannat trött! PÅ HYCKLERIET!

Att vi i Gnesta har 3 (av 5) nämder som leds av starka Allianskvinnor spelar i sammanhanget ingen roll! Trots att de står för ca 92% av dern totala budgetomslutningen ik kommunen! (S) har 1 (en) v.ordf av 5!
I nyvalda kommunkoncernen är 2/3 kvinnor frtån Alliansen, från (s) har man valt 2 st män, av två möjliga!

Det är därför skönt att slippa journalistiskt filter:
Aktuellt den 28 dec 2009
Reportaget börjar ca 21.02
http://svtplay.se/t/102534/aktuellt

I Gnesta är (S) den största busen avs hyckleri och PK, inte Alliansen.
Men detta vågar du kanske inte ta med som kommentar, då etiketten inte stämmer!

MVH
Henric Sörblad, KSO
Gnesta kommun

Henric Sörblad,
Jag vill understyrka att jag i mitt blogginlägg enkom citerar dig, utan att varken värdera eller argumentera – det lämnar jag i det här fallet åt betraktaren. Eftersom du antyder att du varit felciterad i Södermanlands Nyheter som ursprungligen publicerade citatet föreslår jag att du vänder dig till tidningen med en anmodan om rättelse.

Självklart spelar den faktiska representationen roll, det är därvid glädjande att ni har starka kvinnor på betydande poster i kommunen. Vad jag dock vänder mig mot är inte hur den faktiska representationen ser ut, utan ditt sätt att se på kön som  underordnat ”individuella kvaliteter”. Det tyder på en okunskap om det sociala och faktiska könets betydelse men även en människosyn som jag inte delar. Jag måste dock säga att jag beundrar din tydlighet i fråga om vikten av jämställdhet och representation i politiska församlingar, det gör alternativen tydligare när Gnestaborna går till valurnorna i september.

Vänligen,
Fredrik Pettersson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , . Pingat på intressant.

Leave a Reply

MediaCreeper