4

Fler före detta moderater än kvinnor på SD:s listor

Posted mars 16th, 2010 in Homepage, Politik and tagged , , , , , , , , by Fredrik Pettersson


NOTERAT. Varannan damernas? Nej, knappast. I Sverigedemokraterna tycks det vara principen varannan moderat som gäller. Med drygt 84 procent män och 50 procent före detta moderater på listan tror sig SD:s toppkandidater kunna locka S-väljare i valet.

Hälften av toppnamnen på Sverigedemokraternas riksdagslista, däribland partiledare Jimmie Åkesson, har ett förflutet i Moderaterna. Det visar en granskning som SvD har gjort. När valberedningens förslag på riksdagskandidater nu presenterats står det också klart att endast 4 av de 25 personerna högst upp på listan är kvinnor, vilket är en närmast exakt återspegling av Sverigedemokraternas partistyrelse som består av 3 kvinnor och 15 män.

Att en röst på SD är en röst för en fortsatt moderatledd regering ter sig allt mer sannolikt.

Sverigedemokraternas riksdagslista ska behandlas av partiets valkonferens om två veckor.

Relaterat: Aftonbladet | Peter Högberg | Krassman | Ulrika Falk | Claes Krantz

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , . Pingat på intressant.

4 Responses so far.

  1. Olle skriver:

    Det spelar inte så stor roll vilket kön politikerna har. Könsorganet används i regel bara på fritiden. Och det finns frågor som är större än höger-vänster skalan.

  2. En uppfattning som inte sällan saluförs av män med politisk hemvist på högerkanten. Jag håller givetvis inte med.

    Låt mig dock tydliggöra en sök: Kön, i det här sammanhanget, kan inte reduceras till könsorgan, dvs. vad en person har mellan benen. Om kön, som i socialt kön, inte spelade någon roll borde i rimlighetens namn samhället vara jämställt och skillnader i makt, inkomst och möjligheter borde vara obefintliga, eller?

  3. […] också: HBT-sossen, Martin Moberg, Fredrik Pettersson, Peter Högberg, Krassman – In your face, Röda berget, Jonas […]

  4. […] Fredrik Petterson skriver att: Hälften av toppnamnen på Sverigedemokraternas riksdagslista, däribland partiledare Jimmie Åkesso…. […]

Leave a Reply

MediaCreeper