4

Ett bakåtsträvande beslut av kongressen

Posted oktober 30th, 2009 in Debatt, Homepage, Politik, Reportage and tagged , , , by Fredrik Pettersson

SIGNERAT. Som gammal aktiv S-student är jag idag chockad och förfärad över hur vi socialdemokrater idag har röstat igenom förutsättningarna för att införa avgifter på högskolan. Vi vill bryta klassamhället inte skapa förutsättningarna för att bibehålla det!

Vi talar om det livslånga lärandet och att 50% i varje årskull ska gå vidare till högskolan. Det är därför upprörande att vi nu skapar förutsättningarna för att segregera högskolan och se till att bara de resursstarka ska ha råd att läsa vidare.

Att vi som socialdemokrater öppnar upp för ett system där vi kan ta ut avgifter av ”icke inhemska” studenter innebär att vi skapar ett system för att ta ut avgifter av ”inhemska” studenter. Det är en politik som inte hör hemma hos en progressiv arbetarrörelse som tror på det livslånga lärandet där alla ska ha möjlighet att utvecklas och utbilda sig, oavsett tjockleken på plånboken.

Jag skäms att som socialdemokrat ha detta inskrivet i våra politiska riktlinjer och hoppas att vi aldrig någonstans, någonsin, någon gång ger borgarna chansen att återigen utesluta arbetarklassen från den högre utbildningen!

HANNA SVENSSON (S)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.

4 Responses so far.

  1. Britta Sethson skriver:

    Detta beslut är riktigt riktigt dåligt
    Jag skäms också!

    Det öppnar också för att de som betalar för undervisningen också kommer att kräva sänkta krav vid examination. Det blir ytterligare en skruv nedåt i kvaliten på vår universitetsutbildning.

  2. […] Tullgren Fredrik Jansson tankar från roten Karin Bergh Haningeposten Eva-Lena Jansson AC Brockman Fredrik Pettersson Thomas Hartman Anna Vikström Alliansfritt Sverige -kommer hålla i […]

  3. […] TullgrenFredrik Jansson tankar från rotenKarin BerghHaningepostenEva-Lena JanssonAC BrockmanFredrik Pettersson Thomas HartmanAnna VikströmAlliansfritt Sverige -kommer hålla i […]

Leave a Reply

MediaCreeper