2

”En dörr in” är precis vad arbetslinjen handlar om

Idag presenterar de rödgröna partiledarna och språkrören ett tydligt och framåtsyftande politisk förslag på SvD Brännpunkt. Förslaget, ”En dörr in”, syftar till att samla stödet till sjuka och arbetslösa och på så sätt förenkla och effektivisera krångliga byråkratiska strukturer och underlätta för den enskilde genom att samla Arbetsförmedlingens, Försäkringskassans och kommunernas insatser i en enda organisation på kommunnivå. Förslaget, som kommer att realiseras vid ett regeringsskifte efter nästa års val, kommer att innebära att många människor, som idag, slipper slussas runt mellan olika myndigheter.

Bra skyddsnät och samhällsstrukturer som kan hjälpa den som förlorat jobbet tillbaka till arbete är inte bara viktigt för den enskilde, det är viktigt för hela samhället. Det är viktigt för ekonomin, för jobben och för välfärden. Ett av de två regeringsalternativen har förstått detta, det andra har det inte. Eller som dagens debattörer själva uttrycker det:

”När arbetslösheten tillåts rusa i höjden, så är det ett problem för hela Sverige och inte bara för den som för stunden drabbas. En regering som inte klarar av att bekämpa arbetslösheten klarar heller inte ekonomin, och därmed inte kvaliteten i välfärden.”

Relaterat: Peter Andersson, Monica Green, S-buzz, HBT-sossen, Claes Krantz

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , . Pinat på intressant.

2 Responses so far.

  1. Peter Ingestad skriver:

    TRAMS! En bluff- och fluff-åtgärd med enda syfte att sysselsätta BYRÅKRATERNA SJÄLVA. Det här skamgreppet har man nu kört så många gånger att ingen låter sig luras längre; det är bara alltför välkänt och banalt.

  2. […] dörr in låter väldigt bra på pappret. Det ser nytt och fräscht ut, och tycks ge svaret på hur man hanterar problemet med de människor som kommer i kläm mellan de olika myndigheterna. […]

Leave a Reply

MediaCreeper