7

Dagens politiska myt

Posted mars 25th, 2010 in Nyheter, Politik and tagged , , , , , by Fredrik Pettersson

MYTER OCH FAKTA. Från borgerliga politiker och debattörer framhålls ofta att De rödgröna inte har någon politik och att det saknas tydliga gemensamma besked. Det är inte sant.

I själva verket har redan 16 rödgröna överenskommelser och 35 rödgröna motioner presenterats.

Partierna är också överens om att utarbeta en gemensam regeringsplattform i syfte att ge tydliga och långsiktiga besked inom centrala politiska områden i god tid innan höstens val.

I Tvättstugan slår vi hål på fler myter och bemöter faktafel i framförallt traditionell media och eventuell ryktespridning som sker i den politiska debatten.

Besök gärna också Johan Ulvenlöv där du kan läsa mer om den nya gemensamma rödgröna kampanjen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.

7 Responses so far.

 1. Johan Ulvenlöv skriver:

  Bra skrivet – lägg gärna in detta som en post i tvättstugan.

 2. Göran Benedicks skriver:

  Och idag tisdag presenterade Miljöpartiet ett helt eget program inför valet. Publiceringen fick bästa tid på SVT. Bl a skall man inte bygga förbifart Stockholm och sänka skatterna samt på kort tid halvera Sveriges elproduktion.

  När kommer ett gemensamt manifest från (S), (V) och (MP). Eller är det som vanligt inget regeringkraftigt alternativ alls?

 3. Självklart måste de tre rödgröna partierna få klargöra sina egna ståndpunkter innan de kan börja kompromissa, detsamma gäller givetvis allianspartierna. De rödgröna partierna är överens om att utarbeta en gemensam regeringsplattform i syfte att ge tydliga och långsiktiga besked inom centrala politiska områden i god tid innan höstens val.

 4. Nils Svensson skriver:

  Hej Fredrik,
  Jag vill ha ett tydligt besked.

  Kan du berätta om de rödgröna kommer att höja skatten för löntagare eller sänka skatten för pennsionärer vid en eventuell valseger?

 5. Nils,
  Socialdemokraterna vill slopa regeringens pensionärsskatt vid en eventuell valseger.

  En skattehöjning för hög- och medelinkomsttagare kan bli aktuell – Den diskussionen pågår och vår ståndpunkt kommer alldeles säkert klargöras i god tid innan valet.

 6. meg larz skriver:

  Tjana, jag är en vanlig donare och LO:are tjänar 28.600 kr /månad. alltså en sk. höginkomsttagare. Hur mycket tänker de rödgröna höja skatten för oss?

 7. George skriver:

  Att det ändå finns ett mått av sanning i denna ”myt” framgick väl av dagens ”besked” om förbifart Stockholm vilket ju var en katastrof för Socialdemokraterna som lovat att förbifarten ska byggas
  ”Beskedet” om förbifart Stockholm sätter fokus på det faktum att dom rödgröna inte kan komma överens. Om man inte kan enas om man ska säga ja eller nej till några kilometer väg så kan man undra om huruvida hela projektet med tre lkvärdiga partier är så lyckat. (Sahlin har sagt att den rödgröna alliansen består av tre likvärdiga partier något som nån av hennes företrädare aldrig skulle godta. S är trots allt mycket större än V).
  Dessutom kommer många väljare att uppfatta detta som ett missbruk av folkomröstningsinstrumentet som inte är tänkt att användas för beslu om vägbyggen. Folkomröstningar finns i första hand för att vissa frågor lämpar sig bäst att avgöras via sådana som tex EU medlemskapet. Det här ger bara ett ett billigt och taktiserande intryck.

Leave a Reply

MediaCreeper