4

Bra initiativ av Paggan

Posted mars 1st, 2010 in Nyheter, Politik and tagged , , , , , , by Fredrik Pettersson

NOTIS. Socialdemokraterna vill stärka de lagliga nättjänster för film och musik som nu växer fram.
För att ta reda på vad riksdag och regering kan göra ytterligare för att stimulera den positiva utveckling som har vuxit fram de senaste åren, och för att diskutera vad som kan göras för att möta de hot och sabotage som flera av dessa har mötts av, bjuder partiets kulturpolitiska talesperson Leif Pagrotsky in bland annat Spotify och Voddler till ett brett samtal.

– Jag är intresserad av att höra vilka tankar och idéer dessa bolag har kring vad vi från politiken kan göra för att ytterligare underlätta utvecklingen. Vilka utmaningar och möjligheter står de inför? Villka problem finns?, säger Leif Pagrotsky i ett pressmeddelande.

Detta är givetvis ett välkommet initiativ från Pagrotsky. De nya svenska nättjänstbolagen står för en viktig väg framåt i diskussionen om hur den digitala revolutionen kan stärka tillgängligheten till kultur utan att göra avkall på att kulturskaparna ska få betalt. En konstruktiv dialog mellan politik och entreprenörerna är således en förutsättning för fri kultur tillika en förutsättning för framgång sett ur en närings- och arbetsmarknadspolitisk synvinkel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.

4 Responses so far.

 1. Anders skriver:

  Kommer han att läxa upp Voddler för deras flagranta brott mot upphovsrätten månntro? (http://www.aftonbladet.se/kultur/huvudartikel/article6687600.ab)

 2. Jag tror inte att syftet med ett inledande möte är att läxa upp någon. Däremot tror jag att Pagrotsky kommer att vara tydlig med var Socialdemokraterna står i fråga om upphovsrätten.

 3. krs skriver:

  För att hjälpa voddler kan ni kanske underlätta för dem som väljer att inte betala licensavgifter.

  var är voddler?
  http://www.mpegla.com/main/programs/AVC/Pages/Licensees.aspx

 4. Gustav Nipe skriver:

  De kommer säga att Sverige behöver hårdare upphovsrättslagar.

Leave a Reply

MediaCreeper