0

Apa ser apa gör…

Posted oktober 16th, 2009 in Homepage, Politik by Fredrik Pettersson
Tweet av Viggo Cavling

Är Viggo Cavlings tweet efter partiledardebatten resultatet av en plötslig tanke eller en del av en större strategi?

– Vi måste mycket tydligare jaga Mona Sahlin.
Per Schlingmann (M), partisekreterare.

Under rubriken ”När sakargumenten tystnar…” skriver idag bloggaren och s-debattören Johan Westerholm en välformulerad, träffsäker och intressant artikel på Newsmill om alliansanhängares förkärlek till att i den politiska debatten fokusera på Mona Sahlins person och yttre snarare än hennes politik. Westerholm lyckas illustrera hur flera politiker och proffstyckare har tagit Schlingmanns ovannämnda budskap på största allvar och han avfärdar i sin artikel att dessa osakliga angrepp skulle vara en slump, utan lyfter istället fram ett starkt batteri av väl underbyggda argument som pekar på att detta istället är en del av en medveten strategi från högern sida:

”Kampanjen mot Sahlin är, som jag ser den, i allra högsta grad en medveten rörelse, den är utstuderad och dessvärre också effektiv. Var gång diskussionen handlar om hennes person skiftar den fokus från hennes politik, eller från regeringens politik. Det handlar inte om de 150.000 som förlorat jobbet, det handlar inte om de tiotusentals som utförsäkras, det handlar inte om de som inte får vardagen att gå ihop.”

Jag delar Westerholms analys om att högern gärna ser att kommande valdebatter handlar om Monas utseende och Reinfeldts politik. Jag kan mot bakgrund av ovanstående konstatera att när det kommer till alliansen så är det inte bara politiken som är ytlig.

Relaterat: Alliansfritt Sverige, Mohammed Svensson, Kulturbloggen, Peter Högberg, HBT-sossen, S-buzz

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

MediaCreeper