4

Äntligen, en socialliberal bland batongliberalerna!

Posted februari 2nd, 2010 in Homepage, Politik and tagged , , , , , , by Fredrik Pettersson

Flera medier och bloggar rapporterar nu på morgonen om att det blir Birgitta Ohlsson (FP) som idag utses till ny EU-minister. Ett utmärkt val tycker jag. Birgitta Ohlsson en frisk socialliberal fläkt i ett parti där de främsta företrädarna i övrigt sorterar under etiketten ”Batongliberaler”.

Jag delar gruppledaren för FP i Eskilstuna analys när han skriver att:

”Även om man kan fundera på om just EU-portföljen är optimal så är Birgitta en av Folkpartiets starkast lysande stjärnor. Hon är tuff och frispråkig. Det är bra att Folkaprtiet [sic] inte väjer för sådana människor.”

Ohlsson har visat att hon vägrar gå i Björklunds ledband och  SvD meddelar nu på morgonen att Björklund hellre hade sett någon annan på ministerposten eftersom Ohlsson gått emot partiledningen i riksdagen vid flera tillfällen, bland annat när FRA-lagen drevs igenom med Folkpartiets stöd. Å andra sidan kan utnämningen av Ohlsson till en inte så framskjuten ministerpost givetvis ses som ett smidigt sätt för Björklund att köpa sig fri från ett potentiellt problem. I egenskap av minister minskar Ohlssons eget politiska svängrum avsevärt. Ett utmärkt sätt att för partiledaren att tysta en av de starkaste interna kritikerna.

Även Krassman skriver om detta nu på morgonen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , . Pingat på intressant.

UPPDATERAD [11:38] Då var det klart!
Läs mer på DN, SvD, Aftonbladet & Expressen.

4 Responses so far.

  1. […]  Läs även vad HAX, Seved Monke, Rasmus Jonlund, Maria Byström, Per Pettersson, Jesper Svensson, Fredrik Pettersson (s) skriver. […]

  2. […] Read what others have to say: Seved Monke, Maria Byström, Per Altenberg, Rasmus,  Per Pettersson, Jesper Svensson, and yes wait for it..even a link to a Social Democratic blogger Fredrik Petersson […]

  3. lars-erick f skriver:

    Instämmer i lovord betr Birgitta. En del, även sossar, tror att med utnämningen är hennes kritik tystad. Det tror inte jag. Birgitta blir inte tyst i första taget.

    http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/02/fra-kritiska-birgitta-blev-eu-minister.html

  4. lars-erick,
    Hoppas att du har rätt men är inte lika övertygad.

Leave a Reply

MediaCreeper